NİĞDE BELEDİYESİ’NDEN GAZZE İÇİN BİRLİK ÇAĞRISI: “SESSİZ ÇIĞLIK” BELGESELİ

Niğde Belediyesi, Filistin’de süregelen insani krize dikkat çekmek ve Filistin halkıyla dayanışmayı güçlendirmek amacıyla “Sessiz Çığlık” belgeselini Niğdeli vatandaşlarla buluşturuyor. Gösterim, 22 Ağustos Cuma günü saat 20.00’de Şehit Ömer Halisdemir Meydanı’nda, Niğde Belediyesi binası önünde gerçekleştirilecek.
Gazze’de yaşanan trajediyi ve masum çocukların dramını konu alan belgesel, izleyenlere bölgedeki insani krizi daha yakından görme ve hissetme fırsatı sunacak. Belgesel, Filistin halkının gündelik yaşam mücadelesini, hayatta kalma çabasını ve çocukların gözlerindeki acıyı beyaz perdeye yansıtıyor.
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, belgesel hakkında yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:
“Gazze’de yaşanan zulme sessiz kalmamız mümkün değil. Katil israil’in, terörist devlet anlayışıyla kadınları, çocukları, masum sivilleri hedef almasını asla kabul etmiyoruz. Yıllardır işgal ve zulüm altında yaşayan Filistin halkı, dünyanın gözü önünde adeta soykırıma uğruyor. ‘Sessiz Çığlık’ belgeseli, bu zulmün gerçek yüzünü ve özellikle masum çocukların yaşadığı acıları gözler önüne seriyor. Biz de Niğde Belediyesi olarak bu gerçekleri hemşehrilerimizle paylaşarak Filistin’in sesi olmak, onların çığlığına ses katmak istedik.
Bu gösterim sadece bir belgesel gösterimi değildir; aynı zamanda bir vicdan çağrısıdır. Filistin halkının yanında olduğumuzu bir kez daha güçlü bir şekilde haykırıyoruz.
Tüm hemşehrilerimizi, Filistinli kardeşlerimizin sesi olmak ve bu anlamlı dayanışmaya ortak olmak için 22 Ağustos Cuma akşamı Şehit Ömer Halisdemir Meydanı’nda gerçekleşecek gösterime davet ediyorum.”