DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde °C
Niğde
°C
°C
°C
°C
°C

ALTUNHİSAR’DA DEĞİŞİMİN MİMARI: NEŞET DOYGUN

28.08.2025
165
A+
A-

Evet sevgili okuyucularım,

Niğde’nin çiçeği burnunda, şirin mi şirin ilçelerinden biri olan, son yıllarda yıldızı parlayan, sanayileşen ve modern bir ilçe görünümüne kavuşan Altunhisar’ımızın Belediye Başkanı, örnek iş insanı Neşet Doygun’dan söz etmek istiyorum.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri sonucunda Adalet ve Kalkınma Partisi’nden seçilen Neşet Doygun, ilçesini hizmetlerle adeta doyurdu. Seçimlerin üzerinden yaklaşık iki yıl geçti. Bazı nedenlerden dolayı çok istememe rağmen, kendisine bir “hayırlı olsun” ziyaretinde bulunamamıştım. Nihayet iki gün önce arayıp randevu talep ettim. Sağ olsun kabul etti. Ben gecikmiş bir ziyaret olduğunun farkındaydım. Karşıma asık yüzlü bir başkan çıkacak diye düşünürken, güler yüzlü, mütevazı bir başkanla karşılaştım.

Şöyle bir etrafıma baktım… Makam odasının duvarları, adeta çiçek bahçesi gibi takdir ve teşekkür belgeleriyle doluydu. Vitrinler, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan tutun birçok bakan ve milletvekiliyle çekilmiş fotoğraflarla süslüydü. İnsan heyecanlanmaz mı? Kısa zamanda o bakanlarla nasıl görüşüp, nasıl fotoğraf çektirdiğini ve her birinden ilçesine hizmet kazandırdığını görünce gurur duydum. Açık yüreklilikle söyleyeyim; bu tablo beni hem duygulandırdı hem de ilçemiz adına mutlu etti.

Altunhisar’da gerçekten de son dönemde önemli hizmetler birer birer hayata geçirildi. İlçeye doğalgaz gelmesi için yatırım başlatıldı. Yıllardır özlemle beklenen bu hizmet, modern yaşamın vazgeçilmezi olarak kısa sürede halkın yüzünü güldürecek. Yine TOKİ eliyle ilçeye yeni konutlar kazandırılması için düğmeye basıldı; bu projeyle Altunhisar daha modern bir kent hüviyetine kavuşacak.

Sağlık alanında da büyük bir adım atılıyor. 2025 yatırım programına alınan, 1.052 m²’lik modern sağlık hizmet binası; Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri’ni tek çatı altında toplayacak. İçinde yer alacak 5 poliklinikle hem merkezde hem de köylerde vatandaşlarımız daha hızlı sağlık hizmetine kavuşacak.

Gençlik için de boş durulmadı. İlçeye yaklaşık 20 milyon TL değerinde modern bir futbol sahası ve gençlik merkezi kazandırıldı. Bu yatırımla gençlerimizin enerjisi sporla birleşti, sosyal yaşam canlandı, Altunhisar gençleri sporun ve kültürel etkinliklerin merkeziyle buluştu.

Belediye hizmetleri altyapıyla da sınırlı değil. 4 milyon 50 bin TL hibe desteğiyle alınan kepçe, ilçenin altyapı çalışmalarında büyük kolaylık sağlıyor. Yıllardır sorun olan alt geçit meselesi de çözüme kavuşuyor. Yaklaşık 25 milyon TL’lik yatırımla hem araçların hem koyun sürülerinin güvenli geçişi sağlanacak. Ayrıca ilçenin birçok mahallesinde ve merkezinde parke taşı döşemeleri, yol ve kavşak düzenlemeleri aralıksız devam ediyor.

Bunun yanında, 8 milyon TL’lik yatırımla Altunhisar Kapalı Pazar Yeri’nin ihalesi gerçekleştirildi. İlçeye kazandırılacak bu modern ve hijyenik pazar alanı, kısa sürede halkın hizmetine sunulacak. Yine 35 kilometrelik sıcak ve çakıl asfalt çalışmalarıyla yayla yolları ve mesire alanları yenileniyor; böylece ulaşım kolaylaşıyor, sosyal yaşam canlanıyor.

Ama hizmet sadece beton ve asfaltla olmaz. Altunhisar Belediyesi, gönül belediyeciliğinin de en güzel örneklerini sergiliyor. Başkan Doygun, mahallelerde, köylerde, esnaf ziyaretlerinde ve pazar yerlerinde hemşehrileriyle buluşarak sıkıntılarını dinliyor, önerilerini not alıyor. Onun şu sözü çok manidar:

“Hizmet etmeye çıktığımız bu kutlu yolda kalplere dokunmayı da ihmal etmeyeceğiz.”

Başkan Neşet Doygun, ilçesine kazandırılan her hizmette emeği geçenlere Altunhisar halkı adına teşekkür etmeyi de ihmal etmedi. Teşekkürünü şu sözlerle dile getirdi:

“Altunhisar halkı adına; ilçemize yapılan her hizmette emeği bulunan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti’nin değerli bakanlarına, Niğde Valimiz Sayın Cahit Çelik’e, Niğde Milletvekilimiz Prof. Dr. Cevahir Uzkurt’a ve Altunhisar Kaymakamımız Sayın Abdulhamit Bağış’a şükranlarımı sunuyorum.”

Sevgili okuyucularım, iş insanı kimliğiyle de öne çıkan Başkan Neşet Doygun, girişimci ruhu ve siyaset tecrübesiyle Altunhisar’a değer katıyor. İş, aş ve katma değer sağlayarak Niğde’nin gururu unvanını hak ediyor.

Kısacası, Altunhisar’ın bu hizmet adamı, sadece ilçesinin değil, tüm Niğde’nin de gururu olmuş durumda.

Yolun ve bahtın açık olsun Sayın Başkanım Neşet Doygun…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.