NİĞDE SARIM BURMA TATLISI’NA COĞRAFİ İŞARET BELGESİ TAKDİM EDİLDİ

Niğde Ticaret ve Sanayi Odasında, “Niğde Sarım Burma Tatlısı” için düzenlenen Coğrafi İşaret Belgesi Takdim Töreni gerçekleştirildi.
Törene, Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) Başkanı Prof. Dr. Muhammed Zeki Durak, Niğde Valisi Cahit Çelik, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu katıldı.
Program kapsamında, Niğde’ye özgü coğrafi işaretli ürünler de sergilendi. Bugün itibarıyla 8 tescilli ürüne sahip olan Niğde’nin coğrafi işaretli değerleri arasında Obruk (Arısama) Halısı, Niğde Kalsiti, Niğde Kelle Söğüş, Niğde Sarım Burma Tatlısı, Niğde Tahinlisi, Bor Söğürmesi, Darboğaz Kirazı ve Niğde Tavası yer alıyor.
Tören, Niğde’nin kültürel mirasını ve yöresel lezzetlerini tanıtma açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.