DOLAR 32,4997
EURO 34,9321
ALTIN 2.433,52
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 25°C
Az Bulutlu
Niğde
25°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 21°C

Aksaray’dan Türkiye’ye örnek! 28 yıldır kesintisiz sürdürülen vefa!

Aksaray’dan Türkiye’ye örnek! 28 yıldır kesintisiz sürdürülen vefa!
23.12.2022
346
A+
A-

*1994’ün 24 Aralık günü başlayıp o zamandan günümüze kadar 27 defa kesintisiz yapılan vefa etkinliği yarın(24 Aralık 2022 Cumartesi günü) 28. Sinde de Aksaray ilinin hayırlı evlatlarıyla ile Aksaraylı olmamalarına rağmen buraya yaptıkları/yapılmasına direk ve dolaylı olarak vesile oldukları hizmetleriyle sevgilerini kanıtlayan sevenleri anılacak.

* Öğle Namazından sonra Ervah Kabristanlığı Somuncu Baba külliyesi içinde bulunan Pirin ismi verilen Cami altındaki Taziye evinde 28.cisi yapılacak programında anılacak olanların genelinin günümüzdeki Mülki, Mahalli amirlerle, Meslek Odaları ve STK yetkililerinin oturdukları ve nimetlerinden faydalandıkları makamları oluşturanlar olduğundan tüm atanmış ve seçilmişlerle Meslek Odaları yetkilileriyle medya mensuplarının ahde vefanın gereği katılmaları bekleniyor.

             Ali GENÇ

29 yıl önce 24 Aralık 1993 günü geçirdiği elim bir trafik kazasında arkadaşı Mimar Ahmet Taneri ile birlikte vefat eden Gazeteci-Yazar Çapan Tekeli’nin 1. ölüm yıl dönümü olan 1994’dün 24 Aralık günün başlatılan ve daha sonra ilimizin hayırlı evlatlarıyla, ilimizden olmamalarına rağmen görevleri esnasında var güçleriyle Aksaray’ın dert ve sıkıntılarını gidermek için çalışarak direk ve dolaylı buranın birinin bin olabilmesi için ortaya koydukları samimi çabalarla vesile oldukları hizmetleriyle gönüllerde taht kuranlardan her geçen yıl listeye eklenen yenileriyle sayıları artanlar bu senede 28. defa anılacaklar.
BU PROĞRAM AHDE VEFANIN GEREĞİNİN YAPILMASI İÇİN GERÇEKLEŞTİRİLİYOR!!!
1994’den itibaren 27 yıldır aralıksız olarak anma programlarını artan ve eksilen katılımcılarla Aksaray’ın hayırlı evlatları ile Aksaraylı olmasalar da görevleri esnasında direk ve dolaylı olarak ortaya koydukları çabalarıyla buranın birinin bin edilmesine katkıda bulananları yaptığı davete katılan vefalılarla birlikte gerçekleştirilen programlarla anılmasını sağlayan Gazeteci-Yazar Ali Genç düzenlenecek programın ahde vefanın gereğinin yapılmasının yanında ilimizin istikbalini her konuda ak edecek hizmetlerin teşviki içinde önemli olduğunu belirterek programla ilgili verdiği bilgide;
”Cenabı-ı Mevla’mızın izniyle yarın öğle Namazından sonra yapılacak 28. Anma programında tarihi sırasına göre Sultan Abdülhamit’in baş yaveri (Serkuruni) Ortaköylü Hacı Ali Paşa, Atatürk, Vehbi Çorakçı, Dr. Adan Adıvar ve Eşi Halide Edip Adıvar, Burdur Milletvekili İsmail Supi, Medeni Berk ,Oğuz Demir Tüzün, Ömer Kaşif Nalbantoğlu,8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal, Mehmet Altınsoy.
ANAP Grup başkan Vekili Raşit Daldal, Kaymakam Yüksel Özden ,Vali Ünal Özgödek ,Gazeteci-Yazar Mahir Südemen ,Gazeteci-Yazar Çapan Tekeli, Eğitimci İsmail Baysal ,Tarihçi İbrahim Hakkı Konyalı, Besim Atalay , Aksaray ilinin ilk Valisi Sabri Karter, Aksarayın eski Belediye başkanlarından Ahmet Kadıoğlu, Bayram Ali Gürün, Mehmet Dalkılıç ,Muhammed Taki Tatlıpınar ,Mehmet Emin Gürün, İş adamları Mithat Gürsoy, Mustafa Yazıcı, Profesör Bekir Deniz, Aşık Mehmet Akça(Aşık Molla), Kamber Demir, Gazeteci Mahmut Sabah, Gazeteci Cengiz Kaluç,Beyhan Gürün, 1989-94 arası Aksaray Belediye başkanı Ahmet Er ve Şahin Başer’i dualarla anacağız.
Ahde vefanın dinden olduğu gerçeğiyle bu günümüzü oluşturan büyüklerimizin ruhlarının dualarla şad edilerek vefanın gereğinin yerine getirilmesinin yanında Aksaray’ın coğrafi konumu nedeniyle ilimize yapılacak olan her hizmetin aynı zamanda bölgemiz ve dolayısıyla da ülkemiz için yapıldığı gerçeği göz önünde bulundurularak ilimiz, bölgemiz ve ülkemizin mutlu geleceğini sağlayacak hizmetlerin teşvik edilmesine katkı içinde Aksaray vilayetinin tüm atanmış ve seçilmişleriyle Meslek Odalarıyla, STK yetkililerinin yanında medya mensuplarının da programa katılmalarını diliyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.