DOLAR 32,5304
EURO 34,9073
ALTIN 2.444,05
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 21°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
21°C
Hafif Yağmurlu
Pts 22°C
Sal 19°C
Çar 21°C
Per 18°C

BAŞKAN ÖZDEMİR: “CAN DOSTLARIMIZI SAHİPSİZ BIRAKMIYORUZ”

BAŞKAN ÖZDEMİR: “CAN DOSTLARIMIZI SAHİPSİZ BIRAKMIYORUZ”
05.10.2023
162
A+
A-


Niğde Belediyesi, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla, Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde etkinlik düzenledi.
İl genelindeki çeşitli okullardan 400’e yakın öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilen etkinlikte, eğitimli köpekler gösteri sundu. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir de öğrencilere defter ve tohumlu kalem hediye etti.
MODERN AMELİYATHANE
Belediye Başkanı Emrah Özdemir, renkli görüntülere sahne olan Hayvanları Koruma Günü etkinliğinde yaptığı açıklamada, Niğde Belediyesi Sokak Hayvanlarını Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin, bölgenin en kapsamlı rehabilitasyon merkezlerinden biri olduğunu belirtti. Başkan Özdemir; “Can dostlarımızı ziyaret etmek için geldiğimiz Niğde Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinin fiziki şartları ve modern cihazlarından da anlaşıldığı üzere, burada rehabilite edilen hayvanlara en iyi hizmeti sunmanın gayreti içerisindeyiz.” Dedi.
5 BİN SAHİPSİZ HAYVANIN TEDAVİSİ YAPILDI
Niğde Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde bu yıl yaklaşık 5 bin sahipsiz hayvanın tedavisi yapıldığını ifade eden Başkan Özdemir; “3 bin civarında hayvan kısırlaştırıldı. Yıllık ortalama 100 bin ton mamayı bakımevimizde, tüm köy ve kasabalarımızdan getirilen sahipsiz hayvanlara yediriyoruz. Modern ameliyathanemizde kısırlaştırılan hayvanlarla birlikte geçen yıl yaklaşık 6 bin hayvan ameliyat edildi. 2 veteriner hekim, 2 veteriner teknikeri ve 20 personelimiz yıl boyu 7/24 görevlerini başarıyla yerine getiriyor. Her geçen gün kendini yenileyen ve gelişen yapısıyla Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezimiz sadece Niğde’mize değil çevre illerden ve ilçelerden gelen can dostlarımıza da sağlık hizmeti vermeye devam ediyor.” Diye konuştu.
SAHİPSİZ HAYVANLARI KORUMA BİRLİĞİ…
Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da sokak hayvanlarımızın sahiplendirilmesi noktasında önemli çalışmalar yaptıklarını anlatan Başkan Özdemir; “Sahipsiz hayvanların kontrol altına alınması, barındırılması, gözetilmesi ve bakımlarının sağlanması amacıyla Niğde İl Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği kuruldu. Bu sayede sokak hayvanlarının sokakta tehlike oluşturması önlenecek ve birlik çatısı altında tüm köy ve kasabalar da dahil sahipsiz hayvanların beslenme ve barınmaları sağlanarak sokak hayvanlarının sokakta oluşturduğu tehlike minimuma indirilecek.” Şeklinde konuştu.
Niğde Belediyesinin düzenlediği etkinlikte, köpeklerin gösterilerinin ardından, öğrenciler hayvanları besledi. Etkinlik, günün anısına hatıra fotoğraflarının çekimi ile son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.