DOLAR 32,4582
EURO 34,9028
ALTIN 2.437,03
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 21°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
21°C
Hafif Yağmurlu
Sal 19°C
Çar 21°C
Per 17°C
Cum 18°C

Niğde Gastronomi Festivali Başlıyor

Niğde Gastronomi Festivali Başlıyor
06.10.2023
157
A+
A-

Niğde Belediyesi’nin Niğde Valiliği ile birlikte düzenleyeceği Gastronomi Festivali 6 Ekim Cuma günü Kortej Yürüyüşü ile start alacak. 3 gün sürecek festivalde ünlü sanatçılar, hayranlarıyla Niğde’de buluşacak. Dünya çapında tanınmış şeflerin yanı sıra, gastronomi tutkunlarının da katılımıyla gerçekleştirilecek olan festivalde, yemek pişirme ve yemek yeme yarışmaları düzenlenecek.

 

KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ

Vatandaşların sabırsızlıkla beklediği 3. Niğde Gastronomi Festivalinin startı 6 Ekim Cuma günü saat 16.00’da Derbent Kavşağından kortej yürüyüşüyle verilecek. Festivalin açılış töreninin ardından Jandarma Bando Komutanlığı Askeri Mehteran Bando Takımı ve Jandarma Üzüm Salkımı gösterimi sunulacak.

 

SEMİCENK GELİYOR

Protokol konuşmalarının ardından sanatçı Semicenk, Festival alanı olarak belirlenen Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nin yanındaki alanda saat 20.00’de konser verecek.

Festivalin 2. günü olan 7 Ekim Cumartesi günü ise program saat 10.00’da Gastroshow ile başlayacak. Programda düğün yemekleri yapılıp vatandaşlara dağıtılacak.

 

5 TONLUK KAZANDA NİĞDE PİLAVI

Gastronomi ve Turizm Zirvesinin ardından 51 çeşit ürünle 5 tonluk dev kazanda Niğde pilavı yapılıp katılımcılara dağıtılacak.

Yemek yeme yarışmasının ardından Zeki Açıkgöz, yöresel elmalı yemeklerle ilgili Workshop sunumu gerçekleştirecek.

Aynı gün Guinness Baklava Rekortmeni Mahmut Dolmacı tarafından, lokumdan Türk Bayrağı yapılıp vatandaşlara dağıtılacak.

 

ZARA HAYRANLARIYLA BULUŞUYOR

Türk Halk Müziğinin sevilen sesi Zara’nın vereceği konser ise saat 20.00’de başlayacak.

Festivalin 3. günü olan 8 Ekim Pazar günü ise 10.00 ile 16.30 saatleri arasında Yemek pişirme yarışmaları düzenlenecek.

 

SEFO HAYRANLARI HAYDİ FESTİVALE…

Aynı gün gastronomik ürünlerin yer aldığı sergi açılacak ve halkın katılımıyla yemek yeme yarışması gerçekleştirilecek. Saat 18.00’de Tefo-Seko’nun sahne alacağı festival alanında, ünlü sanatçı Sefo ise 20.00’de hayranlarının karşısına çıkacak.

 

BAŞKAN ÖZDEMİR’DEN FESTİVAL DAVETİ

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, zengin içeriği ile dolu dolu geçecek olan festivale tüm vatandaşların davetli olduğunu belirtti.

Niğde ve Osmanlı yemeklerinin yanı sıra, dünyanın pek çok yöresine ait yemeklerinin tanıtımının yapılacağı festivalde, Niğde’nin yeme içme kültürünün de tanıtılacağını belirten Başkan Özdemir; “Niğde’mizi her yönüyle tanıtmaya devam ediyoruz. Şehrimizi festivaller şehri haline getireceğimizi açıklamıştık ve son 3 yılda gerçekleştirdiğimiz çok sayıda festival ile bunu başardık. Bunda sonraki süreçte de Niğde’mizin ve Niğde’mize ait tüm güzelliklerin tanıtılması için yeni yeni festivaller düzenlemeye devam edeceğiz.” Dedi.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.