ALİ UĞURLU’NUN BAŞLATTIĞI KIRTASİYE PROJESİ TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLUYOR

Ulukışla Belediye Başkanı Ali Uğurlu’nun öncülüğünde hayata geçirilen kırtasiye desteği ile ilçede öğrenim gören 1500 öğrenciye ücretsiz kırtasiye malzemesi ulaştırıldı.
Ulukışla’da belediye, kaymakamlık ve Gümüştaş Madencilik iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında, yaklaşık 1500 öğrencinin kırtasiye ihtiyaçları ücretsiz olarak karşılandı.
Ulukışla’da geleneksel hale gelen kırtasiye desteği projesi bu yıl da devam ediyor. İlçede öğrenim gören yaklaşık 1500 öğrenciye kırtasiye malzemeleri ücretsiz olarak dağıtıldı.
Proje; Ulukışla Belediyesi, Kaymakamlık ve Gümüştaş Madencilik iş birliğiyle hayata geçirilirken, öğrencilere büyük bir destek sağladı.
Ulukışla Belediye Başkanı Ali Uğurlu, bu projenin yalnızca belediye ya da milli eğitimin değil, tüm Ulukışla halkının projesi olduğunu vurguladı. Başkan Uğurlu, “İlk yıl kırtasiye giderlerini belediye olarak biz karşıladık. İkinci yıl kaymakamlık ile birlikte üstlendik. Bu yıl ise belediye, kaymakamlık ve Gümüştaş Madencilik el ele vererek öğrencilerimizin yanında oldu” dedi.
Başkan Uğurlu, desteğin tüm öğrencilere ulaştığını belirterek, “Ekonomik durumu ne olursa olsun, Ulukışla’da okuyan her öğrenci bu yardımdan faydalanıyor. Bir ailenin altı çocuğu da olsa hepsi destek alabiliyor. Bu projenin Türkiye’ye örnek olduğuna inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Eğitime verilen bu desteğin ailelere ekonomik anlamda katkı sağladığını da belirten Uğurlu, “İnşallah Ulukışla’da okuyan öğrencilerimiz daha iyi şartlarda eğitim görecek, yarının başarılı nesilleri olarak Ulukışla’mıza hizmet edecekler” diye konuştu.