NÖHÜ’DE MINIKLERLE DÜNYA YUMURTA GÜNÜ COŞKUSU

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde düzenlenen etkinlikte anaokulu ve ilkokul öğrencileri, eğlenceli gösteriler ve yumurta ikramlarıyla keyifli anlar yaşadı.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde, Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Yumurta Üreticileri Merkez Birliği iş birliğiyle “Dünya Yumurta Günü” etkinliği düzenlendi.
Etkinliğe, Niğde’deki çeşitli okullardan anaokulu ve ilkokul düzeyinde çok sayıda öğrenci katıldı.
1996 yılından bu yana her yıl ekim ayının ikinci haftasında kutlanan “Dünya Yumurta Günü”, yumurtanın faydaları ve insan beslenmesindeki önemi konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. Bu kapsamda Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi’nde “Çocuklar Tarımla Tanışıyor ve Dünya Yumurta Günü” etkinliğini gerçekleştirdi.
Etkinlikte öğrenciler, tavuk ve civciv maskotlarının yer aldığı eğlenceli gösterilerle keyifli anlar yaşadı. Müzik eşliğinde kutlamalar yapılırken, çocuklara haşlanmış yumurta ikram edildi.
Program sonunda konuşan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, çocukları erken yaşta tarım, gıda ve sağlıklı beslenme konularında bilinçlendirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Gelecek nesillerin daha sağlıklı ve üretken bireyler olarak yetişmesine katkı sunmak amacıyla bu etkinliği düzenledik.” dedi. Dünya Yumurta Günü gibi farkındalık oluşturan günleri önemsediklerini vurgulayan Rektör Uslu, “Üreten üniversite anlayışını esas alan bir yükseköğretim kurumu olarak bilimi toplumun her kesimiyle buluşturan etkinliklerde yer almak bizler için büyük mutluluk.” ifadelerini kullandı. Rektör Uslu, programda emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür etti.