NİĞDE SON DAKİKA
VALİ CAHİT ÇELİK’TEN 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI
REKTÖR USLU ÖĞRENCİLERİN GÖRÜŞLERİNİ DİNLEDİ
ALTUNHİSAR İLÇE HALK KÜTÜPHANESİ YENİLENEN YÜZÜYLE HİZMETE AÇILDI
HEMŞEHRİMİZ GÜLİN ÖZTÜRK PROFESÖRLÜK ÜNVANINI ALDI
NİĞDE’NİN DEĞERLİ AKADEMİSYENİ PROF. DR. İBRAHİM ÖZTÜRK, YAKINÇAĞ TARİHİ ANABİLİM DALI’NA PROFESÖR OLARAK ATANDI
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİNDEN İKİ ALTIN MADALYA BAŞARISI
3. NİĞDE ULUSAL KISA FİLM FESTİVALİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ’NDE II. KARİYER PSİKOLOJİK DANIŞMANLIĞI SEMPOZYUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ
KOP’TAN TARIM ARAZİLERİNİN ISLAHI İÇİN ÖNEMLİ DESTEK
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ, YERLİ GÜNEŞ HÜCRELERİ PROJESİYLE TÜBİTAK’TAN BURS KAZANDI
GASTRONOMİ FESTİVALİNE MUHTEŞEM BAŞLANGIÇ
DEVLET ESKİ BAKANI AKIN GÖNEN’DEN ÖNERİ
BOR SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İNŞAATI HAKKINDA DERNEKTEN İLK ADIM
AK PARTİ MİLLETVEKİLİ UZKURT: NİĞDE’YE 95 YENİ TABİP ATAMASI YAPILDI
ECZACILAR ODASI’NDAN BAŞHEKİM DOĞAN’A ZİYARET
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ THE 2025 SIRALAMALARINDA YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRÜYOR
NİĞDE BELEDİYESİ SANAT GALERİSİ ÖNEMLİ BİR SERGİYE DAHA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
BÜYÜK ZAFERİN ŞEHİT VE GAZİLERİ UYANSALAR!
NÖHÜ TIP FAKÜLTESİ, TÜRKİYE’DE İLK 10’DA YER ALDI
JAPON BÜYÜKELÇİ TAKAHİKO’DAN TABAL GASTRONOMİ EVİ’NE ÖVGÜ
DOLAR 34,2807
EURO 37,2193
ALTIN 2.980,64
BIST 9.054,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 12°C
Az Bulutlu
Niğde
12°C
Az Bulutlu
Cum 11°C
Cts 14°C
Paz 12°C
Pts 14°C

NÖHÜ, İKİ ALANDA TÜRKİYE’DE İLK 10’A, DÜNYADA İLK 500’E GİRDİ

NÖHÜ, İKİ ALANDA TÜRKİYE’DE İLK 10’A, DÜNYADA İLK 500’E GİRDİ
28.09.2024
100
A+
A-

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Round University Ranking’in (RUR) 2024 Alan Sıralamalarında Türkiye’de ve dünyada önemli başarılar elde etti. Sağlık Bilimleri alanında Türkiye’de 7’nci, Sosyal Bilimler alanında ise 10’uncu sırada yer alan üniversite, her iki alanda da dünya çapında ilk 500 yükseköğretim kurumu arasına girdi. Üniversite, tarihinde ilk kez bu sıralamaya dahil olurken, özellikle Öğretim kategorisinde beş farklı alanda dünya çapında ilk 500’de yer alarak Türkiye’deki birçok üniversiteyi geride bıraktı.

RUR Sıralamalarında İlk Kez Yer Aldı

Dünyanın önde gelen üniversitelerini altı farklı alanda sıralayan RUR University Subject Rankings’e, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ilk kez dahil oldu. Beşeri Bilimler, Yaşam Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Doğa Bilimleri, Teknik Bilimler ve Sosyal Bilimler alanlarında yapılan sıralamada, üniversiteler 20 gösterge ve dört temel faaliyet alanına göre değerlendiriliyor. Üniversite, son üç yıllık süreçte yürüttüğü akademik faaliyetlerle değerlendirme kriterlerini karşılayarak bu prestijli sıralamada yer alma başarısını gösterdi.

Sağlık ve Teknik Bilimlerde Dünya Genelinde Önemli Sıralamalar

Öğretim kategorisinde yapılan değerlendirmelerde, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Sağlık Bilimleri alanında dünyada 190’ıncı, Türkiye’de 3’üncü; Teknik Bilimler alanında ise dünyada 245’inci, Türkiye’de 2’nci sırada yer aldı. Üniversitenin diğer alanlardaki başarıları da dikkat çekiyor. Yaşam Bilimleri alanında dünyada 303’üncü, Türkiye’de 6’ncı; Doğa Bilimleri alanında dünyada 315’inci, Türkiye’de 8’inci; Sosyal Bilimler alanında ise dünyada 282’nci, Türkiye’de 8’inci oldu.

Finansal Sürdürülebilirlikte Sağlık Bilimlerinde İlk 100’e Girdi

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Finansal Sürdürülebilirlik kategorisinde de önemli başarılara imza attı. Sağlık Bilimleri alanında dünya genelinde 97’nci, Türkiye’de 6’ncı sırada yer alırken, Doğa Bilimleri alanında ise dünya sıralamasında 313’üncü, Türkiye’de ise 10’uncu oldu. Araştırma kategorisinde ise Sosyal Bilimler alanında dünya genelinde 471’inci, Türkiye’de ise 10’uncu sıraya yerleşti.

Sağlık ve Sosyal Bilimlerde Ulusal ve Uluslararası Başarı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Sağlık Bilimleri alanında Türkiye’den 35 yükseköğretim kurumunun yer aldığı sıralamada 7’nci, Sosyal Bilimler alanında ise 44 üniversitenin değerlendirildiği sıralamada 10’uncu oldu. Üniversite, dünya genelinde ise Sağlık Bilimleri alanında 384’üncü, Sosyal Bilimler alanında ise 423’üncü sıraya yerleşerek bu iki alanda dünya çapında ilk 500’e girme başarısı gösterdi. Bunun yanı sıra Doğa Bilimlerinde dünya genelinde 537’nci, Yaşam Bilimlerinde 576’ncı, Teknik Bilimlerde 589’uncu sırada yer alırken, Beşeri Bilimler alanında ise 651’inci oldu.

Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu’nun Değerlendirmeleri

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, üniversitenin son yıllarda gerçekleştirdiği stratejik atılımlar sonucunda ulusal ve uluslararası arenada başarılarının artarak devam ettiğini belirtti. Rektör Uslu, üniversitenin dünya çapında önemli sıralamalarda yer almasının gurur verici olduğunu vurgularken, özellikle sağlık ve sosyal bilimler alanlarında yapılan planlamaların bu başarılara katkı sağladığını ifade etti.

Son olarak, Prof. Dr. Uslu, “Niğde’nin ve üniversitemizin adını uluslararası platformlarda daha fazla duyurmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi ve elde edilen başarılarda emeği geçen tüm personele teşekkür ederek, gelecekteki hedeflerinin de bu başarıları artırmak olduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.