BOR FAHRİ KİRT ORTAOKULU’NDAN BİLİM VE KÜLTÜR DOLU TÜBİTAK FUARI

Niğde’nin Bor ilçesinde eğitim öğretim alanındaki başarılarıyla adından sıkça söz ettiren Fahri Kırt Ortaokulu, öğrencilerinin hazırladığı birbirinden değerli eserlerle göz kamaştıran bir sergiye ev sahipliği yaptı. Okulun sosyal salonunda düzenlenen fuarda, el emeği ile hazırlanan projeler ziyaretçilerin büyük beğenisini topladı.
TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı kapsamında gerçekleştirilen etkinlik, Bor Kaymakamı Mehmet Yavuz, Bor Belediye Başkanı Serkan Baran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışır, okul müdürü Özcan Filikçi, daire amirleri, ilçe genelindeki okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin yoğun katılımıyla başladı. Kurdele kesimiyle açılışı yapılan fuarda, sergilenen projeleri tek tek inceleyen protokol üyeleri, emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.
Okulun sergi salonunu baştan sona gezen ilçe protokolü, öğrencilerin ortaya koyduğu projelere hayranlıklarını gizleyemedi. Etkinlikte misafirlere çeşitli ikramlarda bulunulurken, öğretmenler tarafından hazırlanan geleneksel Şark Köşesi de ilgi odağı oldu. Şark Köşesi’nde kahve ikram edilen protokol üyeleri, samimi sohbetler eşliğinde dinlenme fırsatı buldu.
Özellikle Osmanlı dönemine ait askeri su matarası gibi orijinal antik objelerin sergilendiği bölüm, protokol üyelerinin dikkatinden kaçmadı. Objeleri ilgiyle inceleyen katılımcılar, tarihi atmosfer karşısında hayranlıklarını dile getirdiler.
Bor Fahri Kırt Ortaokulu’nda gerçekleştirilen bu anlamlı TÜBİTAK Bilim Fuarı’na, 51 Haber Gazetesi Kurucusu ve Türkiye İnternet Gazetecileri Derneği (TİGAD) Niğde Temsilcisi İsmet Ünver de davetliler arasında katıldı.
Bilimi sevdirmeyi, öğrencilerin araştırma ve geliştirme yeteneklerini ortaya çıkarmayı amaçlayan fuar; katılımcılar, öğrenci ve öğretmenler tarafından tam not aldı.