VALİ ÇELİK’TEN TIRHAN KÖYÜ’NDE İSTİRİDYE MANTARI ÜRETİMİNE İNCELEME
Niğde Valisi Cahit Çelik, İl Tarım ve Orman Müdürü Furkan Mete ve beraberindeki heyet ile birlikte Tırhan Köyü’nde bulunan Noyer Mantarcılık İşletmesini ziyaret ederek işletme sahibi Serap Noyer’den yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Vali Çelik, istiridye mantarı hasadına da katıldığı ziyarette kadın ve genç girişimciliğinin desteklenmesinin, tarımda yenilikçi üretim modellerinin geliştirilmesinin ve kırsal kalkınma yatırımlarının güçlendirilmesinin önemine dikkat çekti.
Niğde’de Serap Noyer’in istiridye mantarı üretimiyle örnek bir başarı hikâyesi ortaya koyduğu işletme, 15. Etap Kırsal Kalkınma Desteklemeleri kapsamında hayata geçen aile girişimi olarak dikkat çekiyor. İşletme; Niğde Valisi Cahit Çelik, İl Müdürü Furkan Mete, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü, teknik personeller ve katılımcılar tarafından yerinde incelendi.
Vali Cahit Çelik’in öneri ve temennileri, girişimin bölge üretimine ve kadın girişimciliğine sağlayacağı katkıları daha da anlamlı hâle getirdi. Azmi, emeği ve cesaretiyle örnek olan Serap Noyer için bereketli ve bol kazançlı üretimler temenni edildi.