DOLAR 34,8733
EURO 36,6737
ALTIN 3.048,52
BIST 10.058,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 7°C
Yağmurlu
Niğde
7°C
Yağmurlu
Per 3°C
Cum 3°C
Cts 8°C
Paz 5°C

Erdoğan’dan Akademisyen Gürbüz’e ödül

Erdoğan’dan Akademisyen Gürbüz’e ödül
03.01.2023
241
A+
A-

Akademisyen Gürbüz Ödülünü Cumhurbaşkanının Elinden Aldı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. Alper Gürbüz TÜBA (Türkiye Bilimler Akademisi) – GEBİP (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı) ödülünü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen törenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Açılış konuşmaları ile başlayan ve ödül töreni ile devam programın ardından açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, başarısı dolayısıyla Doç. Dr. Alper Gürbüz’ü tebrik ederek kendisinin bu başarı ile Üniversitemizi gururlandırdığını sözlerine ekledi.

Doç. Dr. Alper Gürbüz ise kendilerine sağladığı akademik imkanlar ve destekler dolayısıyla Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu’ya teşekkür ederek verilen ödülün kendisini motive ettiğini ve bilimsel çalışmalarını aralıksız olarak sürdüreceğini aktardı. Ödül töreni günün anısına çekilen hatıra fotoğrafının ardından son erdi.

Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Gürbüz, bölgesel tektonik, havza jeolojisi ve Kuvaterner jeolojisi konuları kapsamında, tektonik, jeomorfoloji ve sedimantoloji alanlarında araştırmalar yürütmektedir. Özellikle, doğrultu atımlı faylarla ilişkili olarak gelişen çek-ayır (pull-apart) havzalara dönük bir yaklaşımla bu havzaların geometrik özelliklerinin anlaşılmasına katkı sağlamıştır. Önemli miktarda petrol, doğal gaz, kömür ve yeraltısuyu gibi ekonomik kaynaklar içerebilen bu havzalardaki kaynaklara ulaşmada ilk başvurulan ve oldukça pahalı olan büyük ölçekli jeofizik (derin sismik yöntem gibi) ve jeolojik (derin sondaj çalışmaları gibi) yöntemlerin uygulandığı fizibilite çalışmalarına geçmeden, bu yaklaşımla havzalarda ne kadar çökel (sediman) bulunabileceğine dönük çıkarım yapılması sağlanabilmektedir. Doç. Dr. Alper Gürbüz, son dönemde Antarktika kıtasında yürütmüş olduğu araştırmalar ve yukarıda değinilen diğer çalışma konularında ülkemizin ve dünyanın farklı bölgeleriyle ilgili araştırmalarına devam etmektedir.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.