TİGAD AİLESİ ŞANLIURFA’DA SEMANIN HUZURUNU YAŞADI
Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD) tarafından düzenlenen Dijital Medya Çalıştayları serisinin Şanlıurfa ayağı, kentin tarihi ve kültürel mirasının önemli mekânlarından biri olan Mevlevihane Camii’nde gerçekleştirilen sema gösterisiyle anlamlı bir buluşmaya sahne oldu. Program, dijital medyanın güncel sorunları ve geleceğine dair değerlendirmelerin yanında, katılımcılara manevi bir atmosfer sundu.
Tarihi Dokusu İle Gazetecileri Etkiledi
Çalıştay programının ardından TİGAD heyeti, Mevlevihane Camii’ni gezerek caminin tarihi dokusu ve mimari özellikleri hakkında bilgi aldı. Ziyaret sırasında gazeteciler için özel olarak düzenlenen semazen gösterisi, katılımcılardan büyük ilgi gördü. Mevlevi geleneğinin yüzyıllardır süregelen hoşgörü ve maneviyat anlayışını yansıtan gösteri, programa farklı bir derinlik kattı.
Kadim Şehirde Kadim Buluşma
TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel, yaptığı konuşmada dijital medya çalışanlarının yalnızca teknik bilgiyle değil, kültürel ve manevi değerlerle de beslenmesi gerektiğine dikkat çekti. Geçgel, dijital gazeteciliğin hızla geliştiğini belirterek, doğru, tarafsız ve etik haberciliğin her zamankinden daha önemli olduğunu vurguladı. Şanlıurfa gibi kadim bir şehirde düzenlenen çalıştayın, mesleki dayanışmayı güçlendirdiğini ifade etti. Haberler.Com Sahibi Ekrem Teymur da konuşmasında dijital medyanın Türkiye’de geldiği noktayı değerlendirdi. Teymur, internet gazeteciliğinin artık geleneksel medyayla yarışan değil, çoğu zaman onu yönlendiren bir güç haline geldiğini belirterek, bu alanda nitelikli içerik üretmenin ve gazetecilerin sürekli kendini geliştirmesinin önemine değindi. TİGAD yetkilileri, dijital medya çalıştaylarının farklı şehirlerde devam edeceğini belirterek, hem mesleki hem kültürel etkileşimi artırmayı hedeflediklerini ifade etti.