DOLAR 32,5141
EURO 34,9068
ALTIN 2.424,23
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 27°C
Az Bulutlu
Niğde
27°C
Az Bulutlu
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 23°C
Paz 23°C

Elma festivali beğeni topladı

Elma festivali beğeni topladı
15.11.2022
171
A+
A-

Niğde’de düzenlenen Elma Festivali renkli görüntülere sahne oldu.  Festivalin ilk gününde  20 ton elma dağıtıldı, elmadan yemek ve tatlılar yapıldı. Valilik, Belediye, Elma Üreticileri Birliği ve sivil toplum kuruluşları işbirliğiyle düzenlenen 2. Hasat Günleri Elma Festivali Jandarma Genel Komutanlığı Bando Takımı eşliğinde kortej yürüyüşü ile başladı.  Jandarma Genel Komutanlığı Havacılık Başkanlığı “üzüm salkımı” gösterisi ve Mehteran Birliğinin söylediği marşlar, vatandaşlardan büyük beğeni topladı. Festival kapsamında, vatandaşlara ücretsiz 20 ton  elma dağıtıldı, kurulan yaklaşık 70 stantta esnaf, sivil toplum kuruluşları, kadın kooperatifleri, kadın girişimciler, seyyar satıcılar ve yöresel sokak lezzetleri yer aldı.

Niğde’de düzenlenen 2. Hasat Günleri Elma Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Birbirinden güzel etkinliklerin yer aldığı festival adeta karnaval havası estirdi.

VALİ KOÇ: TANITIM İÇİN BÜYÜK FIRSAT

Niğde Valisi Mustafa Koç, festivallerin şehrin tanıtımı için büyük fırsat olduğunu ve tanıtıma büyük katsı sunduğunu belirterek, “Niğde bir tarım kenti, o kadar çok Türkiye sıralamasında ürettiğimiz marka değerimiz var ki, hepsine bir festival yapmak yerine her yıl bir ürün için festival yapalım diye düşündük. Bu yıl da yine Türkiye’de ağaç bakımından ilk sırada yer alan yaklaşık 600 bin ton üretimle ikinci sırada olan elmamızın, gerek yurt içinden gerekse yurtdışında hak ettiği seviyeye ulaşması için bu festivali düzenliyoruz.

Festival düzenlemek sadece ürün tanıtımı için değil, şehrimizin turizmine tanıtımına büyük katkı sunuyor. Tabi Niğde tarım kenti ve tarım alanında hak ettiğimiz değerler için emin adımlarla yürüyoruz. Sanayide de büyük gelişimler gerçekleşiyor, ilerleyen dönemde inşallah sanayi kenti olacağız. Yatırım yapmak için çok sayıda sanayicimizin talepleri var. Bu doğrultuda emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Turizm açısından değerlerimizi yeterli değerlendirememişiz, inşallah bu festival bu alanda işaret fişeği olur. Yeterli tanıtamadığımız Niğde’mizin tanıtımı noktasında hak ettiği yere getirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Festivalimizin hayırlı olmasını diliyorum. Bu şehrimiz gelişimi için emek veren katsı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

ÖZDEMİR: NİĞDE FESTİVALLER ŞEHRİ OLACAK

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir festivalin açılışında yaptığı konuşmasında, Elma Festivalinin 1980’li yıllara kadar düzenlendiğini ancak sonra bırakıldığını belirterek, “Bundan sonra bu festivalleri geleneksel hale getireceğiz. Niğde için elma çok önemli bir ürün. Niğde’mizin birçok ürünü var. Geçen sene patates festivali yapmıştık. Bugün de yine hasat günlerinde elma festivalini gerçekleştiriyoruz. Yakın bir tarihte gastronomi merkezimizi açıyoruz. Burada da gastronomi ile alakalı ayrı festivallerimiz de gelecek. Çünkü Niğde gerçekten çok zengin bir tarihe sahip. Eskiden Niğde’mizde düzenlenen kayardı Cuması, Gümüşler Cuması gibi unutulan günleri inşallah yeniden hayata geçireceğiz.
Bu festivalimizde de inşallah Niğde’mizin bütün değerlerini sunacağız. Bu festival bütün Niğde’nin festivali, bütün paydaşlarla birlikte çok güzel bir etkinlik olacak. Bundan sonra da her sene bunun üstüne koyarak devam edeceğiz. Festivalimizin hayırlı olmasını diliyor, katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek festivalin açılışı yapıldı. Açılışın ardından protokol üyeleri festival alanını gezdiler.

JANDARMADAN MUHTEŞEM GÖSTERİ

Açılışın ardından halk oyunu gösterileri ve mehter takımı gösterisi yapıldı. Jandarma Genel Komutanlığı Havacılık Başkanlığı tarafından Niğde gönlerinde yapılan üzüm salkımı gösterisi katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı ve alkış aldı. Festival gün boyunca düzenlenen fotoğraf sergisi başta olmak üzere çeşitli etkinliklerle devam etti. Niğdeliler festivale büyük ilgi gösterdi.

NİĞDELİLER EĞLENCEYE DOYDU

Niğde 2. Hasat Günleri Elma Festivali kapsamında düzenlenen konserlerle Niğdeliler eğlenceye doydu. Festivalin ilk gününde önce Jandarma Genel Komutanlığı bando takımının gösterisiyle coşan Niğdeliler daha sonra Kıraç konseriyle coşkulu dakikalar yaşadılar. Festivalin ikinci gününde ise Esat Ergüven ve Mavi Velespit konseri düzenlenirken, festivalin finalinde ise Derya Uluğ sahne aldı.
Niğde’de iki gün süren Elma Festivali Niğdeliler tarafından büyük beğeni kazanırken, adeta karnaval havasında geçti. Niğdeliler festivalin her yıl düzenli olarak geleneksel hale getirilerek yapılmasını istediler. Vatandaşlar ayrıca festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.