Başarılı Akademisyen Bülent Kara Profesör Oldu
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin başarılı akademisyenlerinden Dr. Bülent Kara Profesör oldu.
Gerek öğretmenlik gerekse akademik hayatında Niğde Üniversitesi ve Niğde’nin gelişmesi için her türlü katkıyı sunan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü, Kurumlar Sosyolojisi Anabilim Dalı’nda görevli Dr. Bülent Kara Profesör oldu.
1993 yılından bu yana Niğde’de çeşitli kurumlarda çalışan Bülent Kara, Niğde için stratejik öneme sahip görevlerde yer aldı. Bunlardan en önemlisi Niğde Kapalı Ceza Evi’nde Sosyal hizmet uzmanı olarak hizmet vermesidir. Kara, Millî Eğitim İl Müdürlüğü’nde felsefe grubunda öğretmenlik yaparak özellikle 1996-1997 yıllarında Fatih Lisesi’ndeki yoksul öğrencilerin üniversiteyi kazanması için çok ciddi çalışmalar yaparak öğrencilere katkı sağlamıştır. Her bir yoksul çocuğun elinden tutarak onların geleceğe hazırlanmasında onların kendine güvenlerinin kazanılmasında çaba vermiş. Yüksekokul müdürlüğü sırasında halıcılık atölyesinin kurulmasını sağlamıştır. Zamanın İstanbul Emniyet Müdürü Nejat Altay’ın katkılarıyla İstanbul Tekstil Kent’teki Tekstil İhracatçılar Birliği’nden aldığı destekle örme ve tekstil atölyesini kurdu. Bugünkü Halil Zöhre Ataman’ın ağaçlandırmasının yapılmasını sağlayarak zamanın valisi Refik Arslan Öztürk tarafından taktir belgesi ile ödüllendirildi.
Türkiye’de en çok atıf alan ve H index’i en yüksek olan (Dünyada Bilim adamlarının akademik kariyer karnesi) 6 bin akademisyenin içinde 1568’inci sırada yer aldı.
Haklar sosyolojisi alanında yaptığı çalışmalarla ezilenlerin hep yanında olan ve özellikle insan hakları alanında çalışmaları ile dikkat çeken Kara, sosyal haklar alanında hassasiyet geliştirip bu sosyal hakların gelişmesi için çaba harcayan bir eğitim neferi olmuştur.
Kurumlar sosyolojisi alanında kurumların gelişime katkısını araştıran, siyasetin yerini ve önemini belirlemeye yönelik araştırmalar yapan Bülent Kara öğrencilerin gelişimi ve eğitimi konusunda verdiği çalışma ile kendisinden söz ettiren bir akademisyen olarak dikkat çekti. Niğde Üniversitesi’nin kuruluşundan bu yana üniversitenin gelişimine katkı sağlayan her türlü haksızlığa karşı çıkan Niğde Üniversitesi’nin cumhuriyetin ilkeleri ve Niğdemizin yararı üzerine çalışması için elinden gelen çabayı harcayan hiçbir fedakârlıktan kaçmayan bir akademisyen oldu.
Niğde’nin damadı olması sebebiyle Niğde’ye duygusal bağlarla bağlı olması da onun Niğde için yaptığı çalışmalarında ayrıca daha hassas ve daha şevkli olmasına neden olmuştur. Profesörlük unvanını kazandıktan sonrada çalışmalarına hız vererek devam eden bir akademisyen olan Profesör Bülent Kara, Niğde’nin kanayan yarası çocuk gelinler konusunda çalışmalarını devam ettirmektedir.
Profesör Bülent Kara; akademik hayatı boyunca meslek yüksek okulu müdürlüğü, bölüm başkan yardımcılığı ve anabilim dalı başkanlığı yaptı. 4 ayrı projede görev aldı. Aksaray Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi ve Anadolu Faal İş Adamları Derneği’nden teşekkür belgesi aldı. 14 adet yüksek lisans tezine danışmanlık yaptı. Uluslararası hakemli dergilerde 24 adet makalesi yayımlandı. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında basılan 30 adet bildirisi bulunmaktadır. Yazılan ulusal ve uluslararası kitaplarda 3 adet makalesi bulunmaktadır. Ulusal hakemli dergilerde yayınlanan 11 adet makalesi vardır. Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında basılan 14 adet bildiri, sanat ve tasarım etkinlikleri kapsamında 8 adet yazılı basın ve radyolarda yayınlanan içerikleri vardır. 3 adet kitabında editörlüğünü yapmıştır.
Bülent Kara profesörlük çalışmaları ile kentimizi aydınlatmaya devam ediyor.
Tebrik ederim. Başarılarının devamını dilerim