Niğde Belediyesi’nden örnek proje
Niğde Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde “Hayvan Bakıcılığı ve Köpek Eğitmenliği Personel Eğitim Programının” startı verildi.
Belediye Başkanı Emrah Özdemir’in katılımıyla gerçekleştirilen program kapsamında Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde görevli personel, uzman eğitmenler eşliğinde, sahipsiz hayvanların rehabilite edilmesi konusunda eğitim almaya başladı.
Haftanın belirli günlerinde, sahipsiz hayvanları sahiplenmek isteyen vatandaşların da ücretsiz olarak eğitim alabileceği program kapsamında, rehabilite edilen sahipsiz hayvanlar, başta down sendromlu olmak üzere, özel eğitim alan çocukların “Hayvan Destekli Terapi” eğitimi almalarında kullanılabilecek.
ÖRNEK PROJE…
Sahipsiz hayvanlar için, Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde konforlu bir yaşam alanı oluşturan Niğde Belediyesi, sahipsiz hayvanların rehabilite edilmesi ve özel eğitim alan çocukların Hayvan Destekli Terapi uygulamalarına katkıda bulunmak amacıyla örnek bir projeye daha imza attı.
UZMANLARDAN HAYVANLA İLETİŞİM EĞİTİMİ
“Hayvan Bakıcılığı ve Köpek Eğitmenliği Personel Eğitim Programının” açılış törenine katılan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, burada görevli personelin, başta hayvan davranışları olmak üzere, hayvana yaklaşım, hayvanın bakım ve beslenmesi, hayvanla iletişim kurulması konularında eğitim alacağını belirtti.
SAHİPSİZ HAYVANLARA KONFORLU YAŞAM
Hem personelin hem de köpek sahiplenmek isteyenlerin, hayvanlarla doğru iletişim kurabilmelerine olanak sağlayacak olan eğitimlerin aynı zamanda sahipsiz hayvanların konforlu bir yaşam sürmesine de yardımcı olacağını belirten Belediye Başkanı Emrah Özdemir;“Geçtiğimiz yıl 2 bin 500 hayvanın kısırlaştırılıp, 4 bin hayvanın da tedavi edildiği Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi edilen ya da uysallaştırılan köpeklerNiğde Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nden sosyal medya hesaplarımızdan ve web sitemiz üzerinden, sahiplenilebilecek” diye konuştu.
HAYVAN DESTEKLİ TERAPİ EĞİTİMİ
Belediye Başkanı Emrah Özdemir, projenin en önemli amaçlarından biri de özel eğitim alan çocukların Hayvan Destekli Terapi alabilmelerine katkı sunmak olduğuna işaret ederek;“Bilindiği gibi Niğde Belediyesi olarak down sendromlu çocuklarımız için bir kafe açtık. Gülen Yüzler adını verdiğimiz kafemizde, özel çocuklarımızın özel eğitimlerinin yanı sıra, sosyal ihtiyaçlarının giderilmesine destek oluyoruz. Bu kapsamda, Hayvan Destekli Terapinin, özel eğitim alan çocuklarımız üzerindeki olumlu etkisini de çok iyi biliyoruz. Hayvan Destekli Aktivite ve Terapilerde, rehabilite edilen, uysallaştırılan ve iletişim eğitimine tabi tutulan köpekler, özel eğitim alan çocuklarımız için açtığımız Gülen Yüzler Kafe’de yine uzman eğitimi alan personellerimizin nezaretinde kontrollü bir şekilde bu çocuklarımızla buluşturulacak. Gerektiğinde özel eğitim alan çocuklarımızın velilerinin, çocuklara Hayvan Destekli Terapi uygulayabilmeleri için bu köpeklerden sahiplenmeleri sağlanacak” şeklinde konuştu.
Bugün startını verdikleri eğitimlerle hem köpeklerin rehabilite edileceğini hem de köpek sahiplenmek isteyenlerin uzman eğitimciler tarafından eğitileceğini söyleyen Başkan Özdemir, “En önemlisi de sahipsiz hayvanlar, özel eğitim alan çocuklarımız için bir terapi aracı olacak” ifadelerini kullandı.
Belediye Başkanı Emrah Özdemir, bölgenin en kapsamlı hayvan ameliyathanesinin de bulunduğu Geçici Bakımevinde, geçen yıl 100’e yakın sahip siz hayvana yuva bulunduğunu, 100 ton kedi ve köpek mamasının sahipsiz hayvanlar için tedarik edildiğini de sözlerine ekledi.
Niğde Sahipsiz Hayvanlar Birliği kuruluyor, sahipsiz hayvanlara dev yaşam alanı yapılacak.
Niğde Valiliğimiz ve diğer belediyelerimizle ortaklaşa kurmakta olduğumuz Niğde Sahipsiz Hayvanlar Birliği ile birlikte sahipsiz hayvanlarımıza yeni bir yaşam alanı kuracağız. Burada sahipsiz hayvanlar kontrolümüz altında tüm bakım ve beslenmeleri yapılarak sokaklardan kurtarılmış olacaklar. Bu proje ile hem hayvanlarımızı sokaklardan kurtaracak hem de vatandaşlarımızın tedirginliğini ortadan kaldıracağız. Hayvansever vatandaşlarımız ile birlikte yeni yaşam alanlarında daha huzurlu sağlıklı ve mutlu olmalarını sağlayacağız.