DOLAR 32,4818
EURO 35,1017
ALTIN 2.325,85
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 18°C
Az Bulutlu
Niğde
18°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 22°C
Pts 24°C

NÖHÜ’lü Akademisyene Bigg 2022-2 Yeşil Büyüme Çağrısı Desteği

NÖHÜ’lü Akademisyene Bigg 2022-2 Yeşil Büyüme Çağrısı Desteği
16.01.2023
241
A+
A-

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ) Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aslı Bozdağ’ın yürütücü olduğu “Yeraltı Suyu ve Yeraltı Baraj Yerlerinin Keşfedilmesi İçin Karar Destek Yazılımı” başlıklı proje önerisi “TÜBİTAK Girişimcilik Destekleme Programı BiGG 2022-2 Yeşil Büyüme Çağrısı” kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Projede; üniversite Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Emin Karkınlı araştırmacı olarak görev alacak, Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdurrahman Lermi ve Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Ünal proje danışmanı olarak katkı sağlayacaktır.

Proje kapsamında yeraltı sularının ve yeraltı baraj yerlerinin keşfedilmesinde konumsal olarak doğru karar verme kapasitesinin artırılması amaçlanmaktadır. Harita, Jeoloji, Hidrojeoloji, Arazi Yönetimi, Uzaktan Algılama, Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Bilgisayar Programlama bilimlerinin işbirliğinde gerçekleştirilecek olan projeden elde edilecek başarılı sonuçların kırsal kalkınma, tarımsal üretim ve gıda güvenliğinin sağlanmasında kurumsal ve özel sektöre yönelik yazılım hizmeti olarak sunulması hedeflenmektedir.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.