DOLAR 32,4472
EURO 34,7381
ALTIN 2.429,15
BIST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 19°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
19°C
Hafif Yağmurlu
Çar 21°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 14°C

Vali Çiçek deprem bölgesinde cansiparane çalışıyor

Vali Çiçek deprem bölgesinde cansiparane çalışıyor
15.02.2023
175
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen iki büyük deprem 10 ili etkiledi. Şiddetli depremin ardından Kayseri Valisi Gökmen Çiçek geçici olarak Kahramanmaraş’a atanmıştı. Bu süreçte Kahramanmaraş’ı ziyaret eden TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel Vali Çiçek’i de ziyaret etti.  Okan Geçgel, Vali Gökmen Çiçek’in tüm çalışmalarda yer aldığını ve canla başla alanda olduğunu dile getirdi.

Yıkımların ve can kayıplarının fazlaca olduğu depremin ardından zorlukları çeken AFAD ekipleri oldu. İllerin yanı sıra sayısız köy, ilçe ve beldelerde canını dişine takan AFAD çalışanları yerle bir olana her alanda yardıma koştu, koşmaya devam ediyor.

Yıkıcı afetin ardından tek yürek olan Türkiye’de 71 ilden yüzlerce, binlerce yardım kolileri geldi. Yalnızca Türkiye değil yurtdışında da gelen yardımlar enkaz altından çıkarılan, evleri yıkılan ya da yıkılmak üzere olan herkese umut oldu. Özellikle Kahramanmaraş’ta tüm olaylara şahit olan Geçgel, “Depremle beraber milletimiz kenetlenmiş, Türkiye’nin her köşesinde yardımların ardı arkası kesilmemiştir. Türkiye tek yürek olmuş ve depremzedelere yardıma koşmuştur.” ifadelerine yer verdi.

Kahramanmaraş AFAD Koordinatör Valisi ve Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in çoğu çalışmasına şahit olan Geçgel, “Vali Çiçek’in bir can dahi kurtarmak adına göçük başında ne denli mücadele ettiğini yerinde gördük ve şahit olduk. Depremin daha ilk saatlerinden itibaren bölgeye giden ve aralıksız 7/24 mücadele eden Vali Bey’in yaptıklarını görmezden gelemeyiz. Vali Bey’in nezdinde devletin orada ne denli mücadele ettiğini görmemiz gerekir.” dedi.

Bunun yanı sıra deprem sürecini başından beri yakinen takip eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da her an tüm binaları gözlemlediği ve her çalışmada bölgede olduğu kaydedildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.