NİĞDE SON DAKİKA
NİĞDE’Lİ HAYIRSEVERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ
BU DÜNYADAN BİR MEMİŞ AKIN GELDİ GEÇTİ!
NİĞDE OSB’DE ATIK SU ARITMA TESİSİNİN KAPASİTESİ İKİ KATINA ÇIKIYOR
TÜRK EĞİTİM-SEN NİĞDE ŞUBESİNDEN ANLAMLI ZİYARET
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ MEZUNU GİRİŞİMCİ NİĞDE TEKNOPARK’TA YÜKSEK VERİMLİ EL FENERİ GELİŞTİRDİ
NİĞDE BELEDİYESİNDEN ÜNİVERSİTE HAYALİ KURAN GENÇLERE MÜJDE
MALİYE BAKANI AKSARAY’A PAS VERDİ!!!
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNE AKADEMİSYEN BAŞHEKİM VE BAŞHEKİM YARDIMCILARI
NİĞDE BELEDİYE PERSONELİNE “DİKSİYON VE ETKİLİ İLETİŞİM” SEMİNERİ
İNTERNET MEDYASI BATMAN’DA BULUŞUYOR
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ FİLİSTİN İÇİN ÇADIR NÖBETİNDE!
BATMAN VALİLİĞİ VE TİGAD ORGANİZESİNDE İNTERNET GAZETECİLERİ BATMAN’DA BULUŞACAK
TİGAD AVRUPA’DA TEMSİLCİLİK AÇTI.
3 İLME GÖRE YUNUS EMRE AKSARAYLIDIR!!!
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNE ‘AKADEMİSYEN, DR. ÖĞRETİM GÖREVLİSİ’ BAŞHEKİM
BELÇİKA’DA TÜRK ASILLI GAZETECİ KADİR DURAN FEDERAL MİLLETVEKİLİ ADAYI OLDU
NİĞDE ÖMERHALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ İLK KEZ THE ASYA ÜNİVERSİTE SIRALAMASINA GİRDİ
NİĞDE ÖMERHALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİLER
1 MAYIS İDEOLOJİLERİN ÇARPIŞMA GÜNÜ DEĞİL! BAHAR VE EMEKÇİLERİN KARDEŞLİK BAYRAMIDIR!
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE BAŞHEKİMLİK DEVİR TESLİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde °C
Niğde
°C
°C
°C
°C
°C

Ellere var da Niğde’ye neden yok?

Ellere var da Niğde’ye neden yok?
24.03.2023
372
A+
A-

Niğde’ye geçmiş dönemlerde birçok bürokrat, siyasi ve bakan tarafından tarafından söz verilmesine rağmen ilimizde bir türlü hayata geçirilmeyen Hızlı Tren Projesinde bir arpa boyu yol alınamazken, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının yapımında sona yaklaşıldığını, hattın yakın zamanda vatandaşların hizmetine sunulacağının müjdesini verdi.

Bundan yaklaşık 10 yıl önce Duayen gazeteci Türkiye İnternet Gazetecileri Derneği (TİGAD) Niğde İl Temsilcisi, Bor’da Sabah Gazetesi ve 51 Haber Gazetesi Kurucusu ve İmtiyaz Sahibi İsmet Ünver, Niğde halkı adına Niğde yatırımlarının son on yılı değerlendirmiş Hızlı Tren Projesin hakkında çarpıcı tespitlerde bulunmuştu.

Geçmiş dönemlerde siyasiler tarafından söz verilen hatta son olarak 2018 yılında dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın Niğde ziyaretinde Niğde’ye hızlı tren bağlantısı yapılacağını anlatan Bakan Arslan, hızlı tren hattı ile ilgili Ulukışla-Niğde arası bağlantı yapılacağını, belirterek, “Karaman’dan Ulukışla hattında yüzde 32 ilerlemiş durumdayız. Elektrikli hale getirmek için bu ay içerisinde ihalesini yapacağız. Ulukışla-Yenice arasında ise çalışmalar devam ediyor. Tünel projelerinde de sona yaklaştık. Ulukışla Niğde arası bağlantı yapıp, insanlarımızın hızlı treni kullanabilmesi gerekiyor” diye konuşmuştu.

O tarihten buna yana Niğde için hızlı trende herhangi bir gelişme olmazken AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının yapımında sona yaklaşıldığını, hattın yakın zamanda hizmete gireceğini söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yapımı süren Ankara-Sivas YHT hattıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Bakan Karaismailoğlu, Türkiye’nin deprem yaralarını sararken, projelerdeki çalışmaların da devam ettiğini belirtip, “Ankara Sivas YHT hattının tamamlanmasıyla proje güzergahında bulunan illerle birlikte Sivas’a komşu illerin de kara yolu bağlantılı olarak YHT’ye ulaşımları sağlanabilecek. Toplam 405 kilometre uzunluğa sahip proje kapsamında Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli, Sivas’ta olmak üzere toplam 8 istasyon inşa ettik. Toplam 155 milyon metreküp kazı ve dolgunun yapıldığı projede ilklerin de yaşandığı önemli sanat yapılarını yaptık. Proje kapsamında toplam uzunluğu 66 kilometre olan 49 adet tünel, toplam uzunluğu 27,2 kilometre olan 49 adet de viyadük inşa ettik. Projenin en uzun tüneli 5 bin 125 metreyle Akdağmadeni bölgesinde yer alıyor. En uzun demir yolu viyadüğünü ise 2 bin 220 metreyle Çerikli/Kırıkkale’de yaptık. 90 metreyle Türkiye’nin en uzun açıklığa sahip demir yolu viyadüğüyle 88,6 metre yükseklikle Türkiye’nin en yüksek ayağa sahip demir yolu viyadüğünü Elmadağ’da inşa ettik. Ayrıca, bu viyadük dünyada MSS yöntemiyle (kalıp arabası) 90 metre açıklık geçirilerek en uzun açıklık geçilen demir yolu viyadüğüdür.” dedi.

Niğde’nin bu tür yatırımlarda hep ötelenmesi hep geçikmesi, makus talihini bir türlü yenememesi oldukça düşündürücü.

Öte yandan 2013 yılında Bor’da Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, Gazeteci İsmet Ünver Niğde halkı adına Niğde yatırımlarının son on yılı değerlendirmiş Hızlı Tren Projesin hakkında çarpıcı tespitlerde bulunmuştu.

“Duayen Gazeteci İsmet Ünver’in 2013 yılında kaleme aldığı içerisinde çarpıcı tespitlerin yer aldığı haberi bir kez daha yayınlıyoruz;

Yurdun dört  yanına gerek kara, gerek hava ve gerekse hızlı tren yollarına yapılan yatırımlarla ulaşım süresi kısalırken, Niğde’nin bu hizmetlerden mahrum bırakıldığını ve kamuoyu adına merak ettiğini kaydeden Ünver, “Şimdi Ak Partili yetkililere soruyorum;  2000-2002 ve son olarak 2010 yılı seçimlerinde en fazla oyu alan Ak Parti, Niğde’ye olan vefa borcunu, hizmetlerden mahrum bırakarak mı ödüyor ?” dedi.

Ellere var da Niğde’ye neden yok ?

Ulaştırma Bakanlığı’nın yürütmekte olduğu, Kayseri, Nevşehir, Aksaray, Konya, Adana ve Antalya bağlantılı hızlı tren projesinde Niğde’nin olmamasına bir anlam veremediğini belirten Ünver, “Niğde, Nevşehir ve Aksaray’ın ortasında kalan bir kent. Böyle olunca hükümet tarafından devre dışı bırakıldığımız ve yok sayıldığımız anlaşılıyor. Bir yıl sonra iki seçim var önümüzde, hatta üç de olabilir. AKP Milletvekilleri bu durumda halktan nasıl oy isteyecekler. Yüzleri az da  olsa kızarmayacak mı? Vatandaşlar bize soruyor, biz de halkın sesi olarak AKP’li Niğde Milletvekillerine ve yetkililerine soruyoruz; Niğde neden Hızlı  Tren Projesi’nde yer almıyor?” diye konuştu.

Niğde nasıl çağ atlamış?

Niğde halkı hükümetin bu tutumunu  yadırgıyor ve şunları söylüyor: “Niğde çağ atladı, Niğde son dönemlerin altın çağını yaşıyor şeklinde konuşanlar, artık  inandırıcılıklarını yitirdiler. Kapadokya’ya açılan kapı konumundaki Aksaray ve Nevşehir’in babası Niğde, son yıllarda ne hikmetse babalıktan çıkırıldı anlaşılan.  Üniversite ve sanayi şehri Niğde’ye hızlı treni çok gören siyasiler, buna ne diyecekler? Kimsenin Niğde’yi bu hizmetten mahrum etmeye hakkı yok. Şimdi Anadolu tabiri ile ‘boynuz kulağı geçer’ sözü gerçek oldu. Niğde’nin evlatları, aldıkları hizmetlerle, Niğde’yi geride bıraktılar. Ama siyasilerin gözden kaçırdıkları bir şey var. Boynuz kulağı geçer ama, boynuz kırılır, kulak yerinde kalır. 2014 yılında seçimler var, atı alan Üsküdarı çoktan geçti bile. Artık Niğdeli yerel seçimlerde siyasilerin karnesini verecek, bakalım kim kazanacak, kim kaybedecek?”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.