DOLAR 32,3695
EURO 35,0258
ALTIN 2.325,72
BIST 9.120,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 17°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
17°C
Hafif Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 23°C

Niğde’de ilk defa köşe tümörü ameliyatı

Niğde’de ilk defa köşe tümörü ameliyatı
05.04.2023
286
A+
A-

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi Uzmanı Burak Yürük tarafından Niğde’de ilk defa beyin cerrahi servisinde önemli Ameliyatlardan olan Köşe Tümörü operasyonu gerçekleştirildi.

Başhekim Dr. Öğr. Üyesi Yakup Çetinkaya; hastane olarak ilimizde ilk defa yapılan ameliyatları yapmaya, hastanemizde bulunmayan ekipmanları hastanemize kazandırmaya devam ederken il dışı sevkleri elimizden geldiği kadar azaltmaya hatta hiç sevk yapmamaya çalışıyoruz” dedi.

Hastane Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Yakup Çetinkaya: İleri merkezlerde mevcut teknik donanım, ameliyathanemizde de sağlanabilmektedir. Bu ameliyatların devamı gelecektir. Hastanemize Ankara eğitim ve araştırma hastanesinden gelen, 2,5 aydır hastanemizde çalışan Op. Dr. Burak Yürük, şimdiye kadar 1 boyun fıtığı, 3 bel fıtığı, 1 omurga kırığı, 2 beyin tümörü ameliyatını gerçekleştirdi. Kendisine Teşekkür ediyorum. Başarılar diliyorum. Hastamıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” dedi.

Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk defa gerçekleştirilen Köşe Tümörü operasyonu hakkında açıklamalarda bulunan Beyin Cerrahi Uzmanı Burak Yürük; “ ‘’Baş ağrısı baş dönmesi şikayetleri olan hastamızda, yapılan tetkikler sonucu, köşe tümörü olarak tabir ettiğimiz kulak arkasında beyin zarından kaynaklı bir kitle tespit ettik, ameliyat kararı almamızın ardından, hastane yönetiminin de destekleriyle nöromonitör ve nöronavigasyon adını verdiğimiz, Türkiye’de ileri merkezlerde kullanılan cihazları hastanemize alarak, hastanemizde başarılı bir şekilde ameliyatını gerçekleştirdik, ameliyat sonrası 4. Gününde olan hastamızda takiplerinde aksi bir durum yaşamadık, taburculuğunu planlıyoruz. Bu tür şikayeti olan hastalarımızı polikliniğimize mutlaka bekliyoruz. Bize vermiş olduğu desteklerden dolayı İdarecilerimize çok teşekkür ederim. ‘’ dedi.
Hasta Figen Turgut’un (43) eşi Sadık Turgut ise ameliyatı yapan doktorumuz ve destek veren hastane yönetimine ve emeği olan tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ederim” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.