NİĞDE SON DAKİKA
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNE ‘AKADEMİSYEN, DR. ÖĞRETİM GÖREVLİSİ’ BAŞHEKİM
BELÇİKA’DA TÜRK ASILLI GAZETECİ KADİR DURAN FEDERAL MİLLETVEKİLİ ADAYI OLDU
NİĞDE ÖMERHALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ İLK KEZ THE ASYA ÜNİVERSİTE SIRALAMASINA GİRDİ
NİĞDE ÖMERHALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİLER
1 MAYIS İDEOLOJİLERİN ÇARPIŞMA GÜNÜ DEĞİL! BAHAR VE EMEKÇİLERİN KARDEŞLİK BAYRAMIDIR!
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE BAŞHEKİMLİK DEVİR TESLİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ.
NİĞDE VALİSİ CAHİT ÇELİK’TEN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI
NİĞDE BELEDİYE BAŞKANI EMRAH ÖZDEMİR “A TAKIMINI” BELİRLEDİ
NİĞDE ÖMERHALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİNDE ‘‘BİYOTEKNOLOJİ YÜZYILINA DNA İLE BİR BAŞLANGIÇ’’ SÖYLEŞİSİ
BELEDİYECİLİKTE TEKNOLOJİK ATAK
ERDEMLERİMİZLE VARIZ (ERVA) SPOR OKULLARI
SANAYİ VE TURİZMİN DUAYENİNE SİYASET VE MEDYA DUAYENLERİNDEN VEFA!!!
12 AYIN TAMAMINDA ORUÇ TUTMA SEVABINA KAVUŞTURACAK İBADET “ŞEVVAL”
BAŞKAN ÖZDEMİR, YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINI AĞIRLADI
NİĞDE DAMIZLIK BİRLİĞİ’NİN SİLAJ BALYALARI TAHRİP EDİLDİ
YÖK NÖHÜ’DE “BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ” KURULMASINI UYGUN BULDU
NÖHÜ’YE TÜBİTAK 1001 “CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI ÖZEL ÇAĞRISI” PROJE DESTEĞİ
GERÇEK MİLLİ EGEMENLİK MİLLET İRADESİNİ PARTİ GENEL BAŞKANLARINDAN ALINMASINDA!!!
VALİ CAHİT ÇELİK’TEN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI
KUMBUZOĞLU BİLSEYDİ?
DOLAR 32,2390
EURO 34,7957
ALTIN 2.416,11
BIST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 23°C
Az Bulutlu
Niğde
23°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 13°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Üniversitede Sürdürülebilir ve Yeşil Kampüs Çalışmaları Devam Ediyor

Üniversitede Sürdürülebilir ve Yeşil Kampüs Çalışmaları Devam Ediyor
12.06.2023
107
A+
A-

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi kampüsünde Çevre Haftası kapsamında “İklim Dostu Üniversite” olarak iklime uyum sürecini destelemek ve park bahçe atıklarının kontrollü bir şekilde değerlendirilmesi ile karbon ayak izini azaltmak amacıyla dal kırma ve malçlama etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinliğe katılarak burada açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, “Yükseköğretim Kurulu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlıkları arasında imzalanan “Sürdürülebilir ve İklim Dostu Kampüs Oluşturulması Alanında İş Birliği Protokolü” kapsamında “Pilot Üniversite” olarak seçilen Üniversitemiz bu protokol kapsamında enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji uygulamaları ile yeşil kampüste sürdürülebilirliğin artırılmasını hedeflemektedir. Biz de Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak kampüslerimizde yaptığımız çalışmalarla bu konularda tüm topluma örnek olmayı ve farkındalık oluşturmayı istiyoruz. Ayrıca Üniversitemiz örnek Sıfır Atık uygulamalarıyla, Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından “İklim ve Gençlik” temasıyla düzenlenen 3. Sıfır Atık Zirvesi ve Ödül Töreni’nde, Üniversite kategorisinde Sıfır Atık En İyi Uygulama Ödülü’nün sahibi olmuştu. Bu konuda da yine önemli çalışmalar yürütüyoruz.” dedi.

Atık Yönetim Koordinatörü Doç. Dr. Ece Ümmü Deveci ise yaptığı açıklamalarda “Üniversitemiz Atık Yönetim Koordinatörlüğü olarak kampüs içerisinde oluşan park bahçe budama atıkları öğütülerek malçlama için kullanılmaya başlanmıştır. Bu çalışma ile sürdürülebilir yeşil kampüs uygulamalarında sulamada kullanılan su miktarını azaltarak ve toprağın organik içeriğini artırarak iklim değişikliğine uyum kapsamında çalışmalar yapılmaktadır. Ayrıca bu şekilde yabancı otların çıkışı engellenirken, gübrenin bitki tarafından verimli kullanımını sağlayacak ve bir süre sonra tarımsal atıklar gübreye dönüşerek toprağa olumlu katkı sağlamış olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Üniversitede yapılan “Malçlama” yaygın olarak kullanılan bir uygulama olup toprak yüzeyinin ışık geçirmeyen öğütülmüş tarımsal atık veya bir malzeme ile örtülmesi işlemidir. Bu yöntem toprak yüzeyi ışık geçirmeyen bir madde ile kaplandığı için yabancı ot tohumlarının çimlenip toprak yüzeyine çıkmamasını sağlamaktadır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.