NİĞDE SON DAKİKA
BOR, MODERN DİŞ POLİKLİNİĞİNE KAVUŞTU
NİĞDE’DE ‘YEŞİLÇAM RÜZGARI’ ESECEK
NİĞDE BELEDİYESİ BEKLENEN MÜZİKALİ NİĞDE SEYİRCİSİ İLE BULUŞTURMAYA HAZIRLANIYOR
ÜNLÜ SANATÇILAR TÜM DÜNYAYA NİĞDE’DEN ‘BARIŞ’ MESAJI VERECEK
ALİ AKBAŞ’IN ARDINDAN – FATMA TAN
GEDİK YATIRIM’DAN BOR MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU’NA KÜTÜPHANE
TOPLUMA HİZMETTE ÖNCÜ NÖHÜ’DE KADIN VE AİLE ÇALIŞMALARI KONGRESİ DÜZENLENDİ
BOR PANCAR EKİCİLERİ KOOPERATİFİ’NDEN 41 YILDIR KESİNTİSİZ HİZMET
BOR PANCAR EKİCİLERİ KOOPERATİFİ’NDEN ÇİFTÇİLERE BÜYÜK DESTEK
BAŞKAN ÖZDEMİR’İN MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI
VALİ CAHİT ÇELİK’TEN 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI
REKTÖR USLU ÖĞRENCİLERİN GÖRÜŞLERİNİ DİNLEDİ
ALTUNHİSAR İLÇE HALK KÜTÜPHANESİ YENİLENEN YÜZÜYLE HİZMETE AÇILDI
HEMŞEHRİMİZ GÜLİN ÖZTÜRK PROFESÖRLÜK ÜNVANINI ALDI
NİĞDE’NİN DEĞERLİ AKADEMİSYENİ PROF. DR. İBRAHİM ÖZTÜRK, YAKINÇAĞ TARİHİ ANABİLİM DALI’NA PROFESÖR OLARAK ATANDI
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİNDEN İKİ ALTIN MADALYA BAŞARISI
3. NİĞDE ULUSAL KISA FİLM FESTİVALİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ’NDE II. KARİYER PSİKOLOJİK DANIŞMANLIĞI SEMPOZYUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ
KOP’TAN TARIM ARAZİLERİNİN ISLAHI İÇİN ÖNEMLİ DESTEK
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ, YERLİ GÜNEŞ HÜCRELERİ PROJESİYLE TÜBİTAK’TAN BURS KAZANDI
DOLAR 34,2334
EURO 37,0451
ALTIN 3.014,88
BIST 8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 14°C
Açık
Niğde
14°C
Açık
Çar 16°C
Per 15°C
Cum 17°C
Cts 15°C

Üniversitede Sürdürülebilir ve Yeşil Kampüs Çalışmaları Devam Ediyor

Üniversitede Sürdürülebilir ve Yeşil Kampüs Çalışmaları Devam Ediyor
12.06.2023
182
A+
A-

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi kampüsünde Çevre Haftası kapsamında “İklim Dostu Üniversite” olarak iklime uyum sürecini destelemek ve park bahçe atıklarının kontrollü bir şekilde değerlendirilmesi ile karbon ayak izini azaltmak amacıyla dal kırma ve malçlama etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinliğe katılarak burada açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, “Yükseköğretim Kurulu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlıkları arasında imzalanan “Sürdürülebilir ve İklim Dostu Kampüs Oluşturulması Alanında İş Birliği Protokolü” kapsamında “Pilot Üniversite” olarak seçilen Üniversitemiz bu protokol kapsamında enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji uygulamaları ile yeşil kampüste sürdürülebilirliğin artırılmasını hedeflemektedir. Biz de Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak kampüslerimizde yaptığımız çalışmalarla bu konularda tüm topluma örnek olmayı ve farkındalık oluşturmayı istiyoruz. Ayrıca Üniversitemiz örnek Sıfır Atık uygulamalarıyla, Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından “İklim ve Gençlik” temasıyla düzenlenen 3. Sıfır Atık Zirvesi ve Ödül Töreni’nde, Üniversite kategorisinde Sıfır Atık En İyi Uygulama Ödülü’nün sahibi olmuştu. Bu konuda da yine önemli çalışmalar yürütüyoruz.” dedi.

Atık Yönetim Koordinatörü Doç. Dr. Ece Ümmü Deveci ise yaptığı açıklamalarda “Üniversitemiz Atık Yönetim Koordinatörlüğü olarak kampüs içerisinde oluşan park bahçe budama atıkları öğütülerek malçlama için kullanılmaya başlanmıştır. Bu çalışma ile sürdürülebilir yeşil kampüs uygulamalarında sulamada kullanılan su miktarını azaltarak ve toprağın organik içeriğini artırarak iklim değişikliğine uyum kapsamında çalışmalar yapılmaktadır. Ayrıca bu şekilde yabancı otların çıkışı engellenirken, gübrenin bitki tarafından verimli kullanımını sağlayacak ve bir süre sonra tarımsal atıklar gübreye dönüşerek toprağa olumlu katkı sağlamış olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Üniversitede yapılan “Malçlama” yaygın olarak kullanılan bir uygulama olup toprak yüzeyinin ışık geçirmeyen öğütülmüş tarımsal atık veya bir malzeme ile örtülmesi işlemidir. Bu yöntem toprak yüzeyi ışık geçirmeyen bir madde ile kaplandığı için yabancı ot tohumlarının çimlenip toprak yüzeyine çıkmamasını sağlamaktadır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.