DOLAR 32,5993
EURO 34,8293
ALTIN 2.495,94
BIST 9.463,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 20°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
20°C
Hafif Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 25°C
Sal 27°C

2021 Yılı Bor’un Açılışlar Yılı Olacak

2021 Yılı Bor’un Açılışlar Yılı Olacak
04.02.2021
510
A+
A-

Dünyanın birincil enerji kaynağı Güneş enerji sistemi Bor” a hayırlı olsun

22 yıl boyunca Bor Belediyesi ekonomisine katkı sağlayacak olan güneş enerji sistemi bugün itibariyle üretime başladı.

6 milyon beş yüz bin liralık yatırımla 25 yıllık geleceğimiz kazanacak sloganıyla yaklaşık bir ay önce yapımına başlanan güneş enerji sistemi bugün itibariyle Bor”umuzda üretime başladı. Bor Belediye Başkanı Serkan Baran, güneş enerji sisteminin herhangi bir enerji açığını gidermek için yapılmadığını belirterek “Güneş enerji sisteminin kurulmasındaki amaç belediyemize gelir getirmesi içindir” dedi.

Belediye kazanç elde edecek

“2021 yılı Bor”un açılış yılı olacak” sloganıyla yatırımlara başlanan yeni yılın ilk projesi hayata geçti. Geleceğin yatırımı güneş enerji sistemi 3 yılda tüm maliyetini çıkararak 22 yıl boyunca Bor belediyesi”ne kazanç elde edecek.

Bor Belediye Başkanı Serkan Baran güneş panellerinin ortalama aylık üretimin 170 bin Türk lirası olduğunu dile getirerek, “Güneş panelleri 6.500.000,00 TL maliyetle kurulmuştur. İller Bankasından maliyetinin tamamına 36 ay vadeli kredi kullanılmıştır. Üstelik santralin aylık ortalama üretimi ile de belediyemiz 36 ayda İller Bankasından kullandığı krediyi tamamen ödemiş olacaktır” diye konuştu.

Üretime bugün başladı

Başkan Baran Güneş doğduğu sürece değil gün doğduğu sürece memleketimize üretim yapacak olan güneş panellerinin ortalama ömrünün 25 yıl olduğunu ifade etti. Santral hakkında bilgi veren Baran, “Güneş panelleri 3 yıldan sonra 22 yıl süre ile belediyemize gelir getirecektir. Santralimiz toplamda 3 bin 534 adet panelden oluşuyor. Proje bir ay gibi kısa bir zamanda tamamlanmış ve bugün itibariyle üretime başlamıştır” diyerek sözlerini noktaladı.

Peki, güneş enerji sistemi nedir

Güneş dünyanın birincil enerji kaynağı olarak tanımlanmaktadır. Güneş enerjisi canlılığın devamı için olmazsa olmaz bir faktördür. Güneş enerjisi kaynağı sadece güneş olan bir güçtür ve bu güç kullanılarak elektrik ya da ısı elde edilebilmektedir. Bunun için kurulan sistem yakıtını sadece güneşten alması nedeniyle birçok avantaja sahiptir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.