DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 22°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
22°C
Hafif Yağmurlu
Paz 22°C
Pts 19°C
Sal 20°C
Çar 20°C

Fenerbahçe’nin Rüyadan Gerçeğe Dönüşen Transferi

Fenerbahçe’nin Rüyadan Gerçeğe Dönüşen Transferi
08.02.2021
402
A+
A-

Fenerbahçe, Mesut Özil’in transferi konusunda Arsenal ile resmen anlaşma sağladı.

Fenerbahçe Spor Kulübü’nden yapılan açıklamada, “Rüya gerçek oldu: Mesut Özil Fenerbahçemizde! Arsenal’den bonservissiz olarak transfer edilen Mesut Özil ile 3.5 yıllık sözleşme imzalanmıştır” denildi.

Sağlık kontrolünden geçen 32 yaşındaki yıldız futbolcu Pazar akşamı yeni takımıyla ilk antrenmanına çıktı.

İmza töreni ise Çarşamba günü saat 15:00’te Faruk Ilgaz Tesisleri’nde yapılacak.

Fenerbahçe, Mesut Özil’e ödenecek ücret konusunda ise Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) şu bildirimde bulundu:

“Profesyonel futbolcu Mesut Özil’in transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Şirket, futbolcunun önceki kulübüne transfer bedeli ödemeyecek olup, sportif sonuçlarına bağlı olarak azami 1.750.000 Avro ödeyecektir. Şirket tarafından futbolcuya 2020-2021 futbol sezonu için herhangi bir ücret ödemesi yapılmayacak olup; 2021-2022, 2022-2023 ve 2023-2024 sezonlarında 3.000.000 Avro garanti ücret ve toplamda 550.000 Avro imza parası ödenecektir.”

Fenerbahçe, Başkan Ali Koç’un geçen ay “gerçekleşmesi zor bir rüya” dediği Mesut Özil’in transferi için görüşmelere başlandığını 17 Ocak’ta Kamuoyunu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirmişti.

Mesut Özil de ailesiyle birlikte Londra’dan özel uçakla İstanbul’a gitmiş ve karantinaya girmişti.

Mesut’un hikayesi

Mesut Özil, 15 Ekim 1988’de Almanya’nın Gelsenkirchen kentinde doğdu. Babası Mustafa Özil ve annesi Gülizar Özil, Zonguldak’ın Devrek ilçesine bağlı Hışıroğlu köyündendi. Mustafa Özil, 6 yaşında ailesiyle birlikte Almanya’ya göç eden ikinci nesil bir Türk göçmenlerdendi.

7 yaşında futbola DJK Westfalia 04 Gelsenkirchen takımında başlayan Mesut Özil; DJK Teutonia Schalke-Nord, DJK Falke Gelsenkirchen ve Rot-Weiss Essen takımlarının altyapılarında forma giydikten sonra 2006’da, Gelsenkirchen’le özdeşleşen Bundesliga’nın önemli kulüplerinden Schalke 04’te profesyonel oldu.

2010 yılında dönemin Büyükçekmece Belediye Başkanı olan Hasan Akgün, Habertürk gazetesine yaptığı açıklamada, “Mesut’u 5 yıl önce Türkiye’ye getirdim ama Galatasaray, “Bu çocuk çok cılız. Solucan gibi” deyip beğenmedi. Beşiktaş da yüzüne bakmadı” demişti.

Mesut Özil, Schalke 04’te kadro dışı bırakıldı. Kararın nedeninin, antrenmanlara Fenerbahçe formasıyla gelmesi olduğu yolunda haberler yayımlandı.

‘Ben ve ailem her zaman Türk kalacağız’

2008 yılında Werder Bremen’e transfer olan Mesut, bu takımda parlamaya başladı. Werder Bremen, 2009’da Almanya Kupası’nı ve Almanya Süper Kupası’nı kazandı. Werder Bremen’deki başarısı ona Almanya milli takımının da kapılarını açtı. Mesut, Almanya’da 19 ve 21 yaş altı takımlarından sonra A milli takımın da değişmez oyuncularından biri olacaktı. 2009’da neden Türkiye yerine Almanya milli takımını tercih ettiğini ise şu sözlerle açıkladı:

“Ben bu ülkede doğup büyüdüm. Almanya formasını başarıyla giydim. Burada kendimi iyi hissediyorum. Bu nedenle Alman milli takımını seçtim.

“Ben ve ailem her zaman Türk kalacağız. Fakat doğduğum, yaşadığım ülke olan Almanya’nın formasıyla kendimi daha iyi hissediyorum.”

2014’te Almanya’yla Dünya Kupası’nı kaldırdı

Kararını açıklarken “Almanya A milli takımı kadrosunda da niçin başarılı olmayayım?” diyen Mesut Özil, 92 kez Almanya milli takımının formasını giydi ve 23 gol attı. Milli takım formasıyla yaptığı asist sayısı ise 41’di. 2010’da dünya üçüncüsü, 2014’te ise dünya şampiyonu olan Almanya’nın vazgeçilmez oyuncularındandı. Öyle ki Almanya Teknik Direktörü Joachim Löw, 2010 ve 2014 Dünya Kupası ile 2012 ve 2016 Avrupa Şampiyonası’nda Almanya’nın sahaya çıktığı 24 maçın tamamında Mesut’a ilk 11’de yer verdi.

Mesut Özil, Dünya Kupası şampiyonluk primini Brezilya’daki 23 hasta çocuğun ameliyat masraflarının karşılaması için bağışlamasından ötürü Laureus Medya Onur Ödülü’ne layık görüldü.

Almanya milli takımını seçmesi kadar bırakması da yankı uyandırdı yıldız futbolcunun…

Panzerler, 2018 Dünya Kupası’nda büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Son şampiyon, İsveç’i 2-1 yenmesine rağmen, Meksika’ya 1-0, Güney Kore’ye de 2-0 yenilerek ilk turda elendi. Almanya milli takım ve teknik kadrosu ülkelerinde sert şekilde eleştirildi.

Ancak Mesut Özil için milli takımı bırakma süreci esasında 14 Mayıs 2018’de başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu tarihte Londra’da Premier Lig’de forma giyen Mesut Özil, İlkay Gündoğan ve Cenk Tosun’ı kabul etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.