DOLAR 32,3684
EURO 34,9598
ALTIN 2.325,27
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 17°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
17°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 22°C
Pts 24°C

Valimiz Sayın Dr.Yılmaz Şimşek’in 15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü Mesajı

Valimiz Sayın Dr.Yılmaz Şimşek’in 15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü Mesajı
12.03.2021
498
A+
A-

İnsan haklarından biri olan tüketici hakları, 9 Nisan 1985 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda kabul edilen “ Tüketicinin Korunmasına İlişkin Temel Esaslar” başlığı altında evrensel bir boyut kazanmış, Ülkemizde de 1985 yılından beri her yıl 15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü olarak kutlanmaktadır.

Tüketicinin korunmasına yönelik çalışmalar, üretici, tüketici ve ekonomiyi korumaktadır. Tüketicinin korunmasına yönelik faaliyetler İlimiz ve İlçelerimizde Tüketici Hakem Heyetinin çalışmalarıyla etkin bir şekilde sürdürülmektedir. 

Tüketici haklarının korunmasında ilk koşul, vatandaşların bilinçlendirilmesi ve haklarına yeterince sahip çıkmasıdır. Günümüzde bireylerin yaptığı tüketimin en az üretim kadar bilinçli ve doğru olması, ülkelerin kalkınmasında ve gelişmesinde en önemli etkenlerden birisidir. 

Bu bağlamda; küçük yaşlardan başlayarak verilecek “ Bilinçli Tüketici “ eğitimlerinin yanı sıra sosyal sorumluluk anlayışıyla hareket eden sivil toplum kuruluşlarımızın faaliyetleri de son derece önemlidir. 

Bu duygu ve düşüncelerle, Tüketicilerimizin daha bilinçli hale gelmesi temennisiyle         “ Dünya Tüketici Hakları Günü “ nü kutluyor ve tüm vatandaşlarımıza bilinçli bir tüketim hayatı diliyorum. 

Dr. Yılmaz ŞİMŞEK 

Vali

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.