DOLAR 32,4954
EURO 34,9187
ALTIN 2.437,70
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 25°C
Az Bulutlu
Niğde
25°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 20°C

Gönül Penceresinden Sanat Işığı Projesi Başladı

Gönül Penceresinden Sanat Işığı Projesi Başladı
22.03.2021
579
A+
A-

T.C. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünce desteklenen ve Niğde Kültür ve Sanat Derneğince hayata geçirilen “GÖNÜL PENCERESİNDEN SANAT IŞIĞI” adlı proje gerçekleştirilen açılış programı ile başladı.

Altı Nokta Körler Derneği binasında gerçekleştirilen programa Altı Nokta Körler Derneği Genel Merkez Yönetim KuruluÜyesi Hasan Yıldırıcı, Niğde Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Meral Bıyık, Altı Nokta Körler Derneği Niğde Şubesi Başkanı Atilla Taşpınar ve dernek üyeleri katıldılar.

Açılış programında konuşan Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Merak Bıyık “Sanat Engel Tanımaz” sloganıyla yola çıktıklarını ifade ederek “Ebru sanatı, ruhun bedenle buluşup renklerle suya döküldüğü geleneksel bir sanatımızdır. Sanatıdiğer uğraşlardan ayıran en önemli özelliklerinden biri de içerisinde maneviyat barındırmasıdır. Kişiye huzur ve mutluluk veren sanatımızın her bireye ulaşması amacıyla Dernek olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu çerçevede “Sanat Engel Tanımaz” diyerek görme engelli vatandaşlarımızı Ebru Sanatıyla buluşturuyoruz. Projemiz kapsamında Proje paydaşımız olan Altı Nokta Körler Derneği Niğde Şubesine üye görme engelli vatandaşlarımıza 152 saatlik Ebru Sanatı eğitimleri vereceğiz. Eğitimler kapsamında sadece kağıt ürünler değil kumaş ve porselen boyama eğitimleri de vererek görme engelli vatandaşlarımızın gönül pencerelerinden yansıyan sanatsal çıktılarına şahitlik edeceğiz. Bu noktada projelerimize destek veren başta İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğüne, proje paydaşımız Niğde Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Altı Nokta Körler Derneğine teşekkür ediyor, projemizin hayırlı olmasını temenni ediyorum “dedi.

16 hafta sürecek olan eğitimlerin ardından proje, görme engelli kursiyerlerin eserlerinin yer alacağı sergi programının yapılması ile son bulacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.