DOLAR 32,5557
EURO 34,8848
ALTIN 2.426,36
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 29°C
Az Bulutlu
Niğde
29°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 26°C
Cum 23°C
Cts 26°C

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi TÜBİTAK ARDEP Proje İstatistiklerinde 37. Sırada Yer Aldı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi TÜBİTAK ARDEP Proje İstatistiklerinde 37. Sırada Yer Aldı
05.04.2021
763
A+
A-

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB), Üniversitelerin 2016-2020 yılları arasında ürettikleri projelere ait istatistiki verileri paylaştı.

2016-2020 yılları arasında yapılan proje başvuru sayısı, destek kararı verilen proje sayısı, proje kabul oranı, ilgili yıllar arasında destek kararı verilen projelerin toplam destek bütçesi, ilgili yıllar arasında yürürlükte olan proje sayısı ve projelerin toplam destek bütçesi, projelerin ortalama destek bütçesi ve ilgili yıllar arasında yürürlükte olan projelere aktarılan tutarın yer aldığı istatistiki veriler kapsamında yapılan değerlendirmede Üniversitemiz de yer aldı.

Üniversitemiz, 2016-2020 yılları arasında 265 proje başvurusu yaparken bu yıllar arasında destek kararı verilen Üniversitemiz proje sayısı 43 oldu. İlgili raporda ayrıca, destek kararı verilen bu projelerin toplam destek bütçesi 12.24 Milyon TL olarak açıklandı.

Üniversitemizin belirtilen yıllar arasında yürürlükte olan toplam proje sayısı 67, yürürlükte olan projelerin toplam destek bütçesi 27.07 Milyon TL’ye, projelerin ortalama destek bütçesi ise 400 Bin TL’ye tekabül etti. İlgili yıllar arasında yürürlükte olan projelere aktarılan tutar 13.34 Milyon TL oldu.

Üniversitemiz bu istatistikler ile Devlet Üniversiteleri Genel Sıralamasında 127 Üniversite arasından 37’nci sırayı, 2000 Yılından Önce Kurulan Devlet Üniversiteleri Sıralamasında ise 52 Üniversite arasından 33’üncü sırayı elde etti.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunarak, enerji, tarım-gıda ve nanoteknoloji alanlarının Üniversitemiz stratejik planında öncelikli alanlar olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, bu alanlar başta olmak üzere tüm alanlarda desteklenen proje sayısını artırmaya yönelik olarak proje yazma eğitimlerinin düzenleneceğini ve proje yapan katılımcıların ödüllendirileceğini ifade etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar ayrıca, proje kültürü oluşturulmasının önemine de vurgu yaparak bu kültürü özellikle öğrenci sayısı azalan ve öğrenci alımı durdurulan bölümlerde oluşturmayı istediklerini sözlerine ekledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar sözlerini, proje yaparak Üniversitemize, bölgeye ve ülkemize değer katan akademisyenlere teşekkür ederek sonlandırdı.

Ar-Ge faaliyetleri yürüten bilim insanlarını desteklemeyi misyon edinen ARDEB, bunun yanı sıra “Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projeleri Destekleme Programı” ile kamu kurumlarının Ar-Ge yolu ile karşılanabilecek ihtiyaçlarını karşılamak ve olası sorunlarına çözüm bulmak amacıyla bilim ve teknoloji alanlarında Ar-Ge projelerini de destekliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.