DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 24°C
Az Bulutlu
Niğde
24°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 20°C
Sal 21°C

Başkan Emrah Özdemir’in Anneler Günü ve Kadir Gecesi Mesajı

Başkan Emrah Özdemir’in Anneler Günü ve Kadir Gecesi Mesajı
05.05.2021
395
A+
A-

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Anneler günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Özdemir mesajında, Anne sevgisi, sevgilerin en büyüğü, en kıymetlisidir. Hemşehrimiz Hüseyin Nail Kubalı’nın şu dizeleri bu sevgiyi ne güzel anlatır.

“Ana başta taç imiş

Her derde ilaç imiş

Bir evlât pir olsa da

Anaya muhtaç imiş”

Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed (S.A.V.)”in kutlu ifadeleriyle ‘Cenneti annelerin ayaklarının altında gören’ bir dinin mensupları olarak annelerimize layık oldukları sevgi ve saygıyı göstermek en temel vazifelerimizden biridir. Karşılıksız sevginin ilk kaynağı olan annelerimiz çocukları için hiçbir fedakârlıktan kaçınmazlar.

Hayat kitabımızın önsözü olan annelerimiz varlığıyla her zaman yanı başımızda olan ilk öğretmenimiz, hayat boyu yaşamımızdaki en büyük hazinelerimizdir. En mutlu anlarımızda olduğu gibi, başa çıkamadığımız tüm güçlüklerde sığındığımız bir liman olan annelerimizin gülen yüzleri bizim için çok kıymetlidir.

Bu duygu ve düşüncelerle; bizleri koruyup kollayan, mutluluğumuzu kendi mutluluğu, üzüntümüzü kendi üzüntüsü bilen, başımızın tacı annelerimize selam ve sevgilerimi iletiyor; İyiliğin, şefkatin, fedakârlığın, merhametin ve koşulsuz sevginin kaynağı annelerimizin mübarek ellerinden öpüyorum. Başta şehit ve gazilerimizin anneleri olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum.

 

 

Kadir Gecesi nedeniyle bir mesaj yayınlayan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Bir kez daha idrak etmekle şerefleneceğimiz Kadir Gecesi’nin şehrimize, ülkemize ve İslam âlemine huzur, barış ve mutluluk getirmesini diliyorum” dedi.

Başkan Özdemir, Mübarek Ramazan-ı Şerif’i uğurlarken, Kadir Gecesi’ne ulaşmanın heyecan ve coşkusunu yaşadıklarını belirterek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bin aydan da hayırlı olan Kadir Gecesi’nin başta Niğde’mize, ülkemize, aziz milletimize ve bütün insanlığa barış ve huzur getirmesini diliyorum. Kadir Gecesi, gök kapılarının ardına kadar açıldığı, hidayet rehberimiz olan Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı, duaların Allah katında kabul edildiği özel bir gecedir. Birlik ve beraberliğe, kardeşlik ve dayanışmaya ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde kalpleri bir araya getiren bu gecelerin önemi büyüktür. İnsanları derin bir tefekküre ve iç muhasebe yapmaya sevk eden bu gecenin, her zaman ve her mekânda muhtaç olduğumuz birlik ve beraberliğimize katkı sağlayacağına, toplumsal hayatımızın vazgeçilmez unsuru olan saygı ve sevginin bu gecede yüreklerde neşvünema bulacağına inanıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Niğdeli hemşehrilerimizin, ülkemizin ve tüm İslam âleminin Kadir Gecesini kutluyor; bu mübarek gecenin içinde bulunduğumuz salgın hastalık sürecinden kurtulmamıza vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.