DOLAR 32,5825
EURO 34,7736
ALTIN 2.509,60
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 20°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
20°C
Hafif Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 25°C
Sal 27°C

YÖNETENLERİN VALİ VE B.Ş.B.BAŞKANIYLA HES. RES GES’LE MADENLERİYLE İHYA EDECEKLERİ YER! / Ali GENC

21.11.2022
197
A+
A-

Samimiyetle ihya edilmemesi için hiçbir sebep olmayan yer hakkında önce bilgilendirme yapıldığında burası için istenen her şeyin yapılmasının mümkün olduğu daha iyi anlaşılır.

1546 km2 yüz ölçümüne sahip yer İstanbul için söylenen” Taşı toprağı altın” sözünün teoriden pratiğe çevrilen yerdir.

Öylesine zengin bir yer ki gerçekten de her santimetre karesi bir birinden daha değer biçilemeyecek kıymette!!!

DEMİR,KROM,ÇİNKO,KURŞUN VE BAKIR MADENLERİ ZENGİNİ YER!!

Yılda 1.000.0000 ton demir, 100.000 ton krom, 70.000 ton çinko, 30.000 ton kurşun ve 10.000 ton bakır madeni çıkartılıp işleniyor.

Yapılan tespitte 20 milyon ton demir,2 milyon ton çinko ve çinko karışımı kurşun rezervinin yanı sıra zengin krom yatakları da bulunuyor.

Ticaret Siciline kayıtlı 25 şirket ve 13 şahıs madencilik alanında çalışmalarını sürdürüyor.

MADEN ÇIKARTMA VE İŞLEMİYLE NAKLİYEDE ÇALIŞAN BİNLERCE KİŞİ ONBİNLERİN AŞINA VESİLE!!!

Yapılan araştırmada burada maden sektöründe hizmet veren 40 işletmede 1500 kişi çalışırken, madenin naklindeki çalışan 550 taşıyıcı kuruluşta istihdam edilen 1000 kişiyle bu rakam 2500 kişiye ulaşılıyor.

Ülkemizde her çalışanın ortalama kendisi dışında 4 kişiye aş sağladığı göz önüne alındığında çalışanlar en az 12500 kişinin ekmeğine vesile oluyorlar.

Bu çalışanların alışverişleri, sigorta primleri ve vergileri de hesaplandığın da bu rakama en az 2500 kişinin ilave edilmesi akıl dâhilindedir.

SINIRLARI İÇİNDE BULUNAN HES,GES VE RES’LERDE YÜZBİNLERCE KONUTUN ELEKTRİĞİ ÜRETİLİYOR!

Yer altında bulunan bir birinden kıymetli madenlerinin yanında akarsularına vurulan gemin önünde kurulan Hidro Elektrik Santralleri(HES) ,Güneş panellerinden elde edilen Güneş Enerjisi Santrali(GES) in yanında sınırları içindeki yüksek dağlara kurulan 139 Rüzgar Enerjisinin işleyen Rüzgar Enerji Santrali(RES)’lerin kapasitesi yeni ilavelerle yüzbinlerce konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak güçte.

DÜNYANIN ÖNEMLİ KUŞ CENNETİ SULTAN SAZLIĞI İLE GÖZLERİ VE RUHU DİNLENDİREN ŞELALELER!!!

Maden zenginliği, Hes, Ges ve Res Elektrik Santrallerinin yanında dünyanın ve ülkemizin de önemli kuş cennetlerinden olan ortalama 300 kuş çeşidine ve bunların ortalaması yüz bini geçen sayıdaki kuşla birlikte önemli bir bölümü endemik olmak üzere 400 çeşit bitkiye ev sahipliği yapan Sultan Sazlığını da barındırıyor.

HES’ler aracılığıyla on binlerce evin ihtiyacını karşılayan gürül gürül akan sulara ve bu suların oluşturduğu başta Niyagara şelalesinden sonra en yüksek yerden akan Kapuzbaşı ve birçok şelale hem ziyaretçilerinin gözleriyle birlikte ruhlarını da dinlendiriyor.

TECRÜBELİ BELEDİYE BAŞKANI ÖZTÜRK VE İÇİŞLERİNİN BİRÇOK KADEMESİNDE ÇALIŞAN KAYMAKAM KAYA VALİ ÇİÇEK VE BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MEMDUH KILIÇ’LA YAHYALI’YI İHYA EDERLER!!!

Yazının girişinden itibaren anlattığım yer Kayseri ilinin Yahyalı ilçesi!

Türkiye İnternet Gazetecileri Derneği TİGAD genel merkezi tarafından Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesiyle birlikte düzenlenen Genel Başkan Okan Geçgel ile yönetim kurulu yetkilileriyle birlikte ülkemizin her yerinden internet gazetecileriyle gerçekleştirilen proğramın 2. günü Belediye Başkanı Esat Öztürk ve Kaymakam Mehmet Kaya ile birlikte Kapuzbaşı şelalelerindeydik.

Meslektaşlarımızla birlikte Şelale ziyaretimizde ve akşam bizi yalnız bırakmayarak burada gecede misafir eden ve anlatımlarıyla samimiyetlerini müşahede ettiğimiz özgeçmişinden anlaşıldığı gibi bilgi ve tecrübe sahibi olan başkanı Öztürk’le yaşı genç olmasına rağmen bankacılıktan Rekabet kuruluna ,KOSGEB’in yanında bir çok ilçede kaymakam vekilliği ve bir çok ilçede Kaymakamlık yapan ilçeye bu senenin Ağustos ayında atanan Kaymakam Mehmet Kaya çok şanslılar!!!

Çünkü ilçelerini her yönden ihya edecek birçok artılarının yanında Afyon ve Kayserililerin gönlüne giren İdealist Vali Gökmen Çiçek ve Develi’li olan Kayseri Büyük Şehir Belediye Başkanı Kayserililerin gönlüne girerek İlçe Belediye başkanlığından hemşerilerinin teveccühüyle Büyük Şehir Belediyesine gönderilerek başarıları onaylanan Memduh Kılıç gibi birde artı şansları var.

Kaymakam Kaya ve Belediye Başkanı Öztürk kendi bilgi ve tecrübelerinin yanında samimiyetlerine Vali ve Büyük Şehir Belediye Başkanı artısını da eklediklerinde Yahyalı ilçesinin her yönüyle ihya edilmemesi için bir sebep kalmaz.

Zaman geçirilmeden gerekenlerin yapılması dileğiyle başarılar diliyorum.

Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.