DOLAR 32,5111
EURO 34,9079
ALTIN 2.434,99
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 22°C
Az Bulutlu
Niğde
22°C
Az Bulutlu
Pts 21°C
Sal 20°C
Çar 21°C
Per 17°C

21 DEVLET BAŞKANI, 13 BAŞBAKAN’IN KATILIMMIYLA MİLLETİMİZİN ONURLANDIĞI YEMİN TÖRENİ!!!

05.06.2023
310
A+
A-

Türkiye geneli ile birlikte yabancı medya organları tarafından da gösterilen yoğun ilgiyle servis edilen törenin kesintisiz olarak sicim gibi yağan yağmur altında aksaksız uygulanmasıyla Erdoğan’ın 13. Cumhurbaşkanlığı olarak görevine başlama töreni baştan sona muhteşemdi.
Törenin muhteşemliğinin yanında Çankaya köşkünde yapılması ise köklere ve geleneğe bağlılığın göstergesi olmasıyla bir başka güzellikti.!!!
47 yılının içinde bulunduğum mesleğimde BM’ye üye 193 ülkenin devlet veya hükümet başkanlarının göreve başlama törenlerini hafızamdan geçirmemin yanında internetten de yaptığım araştırmada çıkan dünya ülkelerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve şahsında ülkemize gösterdikleri ilginin somut hali olan yemin törenine katılımları milletimizle birlikte ülkemize umut bağlayan tüm mazlum ve mağdurları onurlandırdı.!!!
Dünyanın dört bir yanından törene katılan 21 devlet başkanı ve 13 başbakanıyla NATO genel sekreteri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ayrı ayrı tebrik ettiler.
Törene NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ,Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ,Tacikistan Başbakanı Kohir Rasulzoda, Küba Başbakanı Manuel Marrero Cruz,,Lübnan Başbakanı Necip Mikati KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, meclis başkanı Zorlu Töre, Başbakanı Ünal Üstel ve 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu. bu
Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev,Gine Devlet Başkanı, Mamady Doumbouya, Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Halk Kongresi Daimî Komitesi Başkan Yardımcısı Ding Zhongli, Kongo Cumhuriyeti Devlet Başkanı Denis Sassou Nguesso, Ekvator Ginesi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Teodoro Nguema Obiang Mangue,,Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Bangladeş Cumhurbaşkanı Muhammed Çuppu, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borissov.
Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bango,Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani,Somali Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Sırp Üyesi / Başkanı Zelijka Cvijanovic, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Ruanda Cumhurbaşkanı Paul Kagame,,Togo Cumhurbaşkanı Faura Gnassingbe, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Hırvat Üyesi Zelijko Komsic,IKBY Başkanı Neçirvan Barzani, Karadağ Cumhurbaşkanı Yakov Milatovic, Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski.
Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Serdar Berdimuhamedov,,Gagavuz Özerk Yeri Başkanı İrina Vlah,Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Boşnak Üyesi Denis Becirovic ve Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphose katıldılar.
YEMİN TÖRENİ DÜNYANIN DÖT BİR YANINDA YAYIN YAPAN YÜZLERCE TV,RADYO,DEVLET İLE ÖZEL AJANSLARLA İNTERNET SİTELERİNDE BİRİNCİ VE SON DAKİKA HABERİ OLARAK OKUYUCU VE DİNLEYİCİLERİNE ULAŞTIRILDI!!!
Milletimizi ve milletimizle birlikte başta Balkanlar ile Kafkaslar olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki mazlum ve mağdurları da sevindiren töreni yayınlayan dünyanın dört bir yanındaki gazeteler ,TV ile Radyolar ve Haber Ajansları ile İnternet gazetelerinin bazıları;
İngiliz Sky News televizyonu, Alman Spiegel dergisi, Zeit gazetesi Alman kamu yayıncısı ARD televizyonuna bağlı “Tagesschau” internet, İspanya La Vanguardia gazetesi, İtalyan Rainews24 haber kanalı internet sitesi,SKYTG24 haber kanalı internet sitesi ve TGCOM24 haber kanalı.
Hollanda’nın kamu yayıncısı NOS,Trouw gazetesi, Yunan Devlet Televizyonu, SKAI TV, Kathimerini gazetesi ,Fransız BFMTV kanalı,Avusturya kamu yayıncı kuruluşu ORF, Bosna Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan resmi haber ajansları
Pakistan’dan Geo News televizyonu, Dawn gazetesi, Radio Pakistan Bol News, GNN, ARY News, Express News” gibi mahalli medya organları.
Rus İzvestiya gazetesi, Kommersant gazetesi, Vzglyad gazetesi Moskovskiy Komsomelts
Komsomolskaya Pravda,TASS ve RİA haber ajansları,Katar haber ajansı QNA, Suudi-Arabiya televizyonu,Kuveyt haber ajansı KUNA, Libya Ayn Libya gazetesi,Filistin’in el-Kudüs gazetesi,İsrail The Jerusalem Post gazetesi,The Times of Israel gazetesi.
Lübnan’ın An-Nahar gazetesi,Irak haber ajansı INA,Erbil merkezli Rudaw TV kanalı,İran’ın resmi haber ajansı IRNA, yarı resmi Tesnim Haber Ajansı, Fars Haber Ajansı İran’da reformistlere yakınlığıyla bilinen “Etemad Online” haber sitesi, Azerbaycan televizyon kanalları APA haber ajansı,Yeni Müsavat gazetesi. Report.az haber sitesi,Kazakistan’ın önde gelen haber siteleri,Milli devlet haber ajansı Kazinform,Tengrinews haber sitesi, Kırgızistan Akipress haber ajansı, Kaktus haber portalı, Özbekistan’ın en çok okunan haber sitelerinden kun.uz, Türkmenportal haber sitesi ve
Türkmen haber ajansı TDH, Salamnews .
Tüm dünyada gıpta edilen milletimizin birliğini sandıkta hür iradesiyle ortaya koymasıyla oluşan başarı için düzenlenen törenle göreve başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bu başarıda emeği olan herkesi canı gönülden tebrik eder birlik ve dirliğin mahsulü olan bu başaranının dünya durdukça devam etmesi için milletimizin bu birlikle dirliğini daima koruyarak iri olmasını sürdürmesi dileğiyle. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

(*) Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın göreve başlaması haberlerini veren dünya medyası listesini” https://www.aa.com.tr/tr/dunya/cumhurbaskani-erdoganin-tbmmdeki-yemin-toreni-dunya-basininda-genis-yer-buldu/2913666” ile https://www.sozcu.com.tr/2023/dunya/cumhurbaskani-erdoganin-yemin-toreni-dunya-basininda-genis-yer-buldu-7703764/amp/”dan aldım emek sahiplerine teşekkür ederim. Ali Genç

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.