DOLAR 32,5825
EURO 34,7736
ALTIN 2.509,60
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 20°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
20°C
Hafif Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 25°C
Sal 27°C

6’LI MASANIN PAZARTESİ PROTOKOLÜ GÜNEŞ MOTEL’İN TEKERRÜRÜ(MÜ?)!!!

08.03.2023
251
A+
A-

Tekerrür edenin 6 Mart Pazartesi günkü 6’lı masanın protokolünün 1977’deki “Güneş Motel Olayı” olarak Türk siyaset tarihine kara bir leke olarak geçen gelişmenin yeni bir tezahürü olduğu iddia ediliyor.
İddianın sahibi yeryüzünde milli hakimiyetin sahibi ve dolayısıyla ülkemizle, ülkemizin tüm atanmış ve seçilmişlerinin de sahibi olan millettir.
Milletin iddiasının ve 6 Mart protokolüyle ortak yönünün bilinebilmesi için 46 yıl öncesine gidip o gelişme bilinmeli.
İKİ GÖRÜŞMEYİDE SAĞLAYAN BELEDİYE BAŞKANLARI!!!
İddia sahipleri o zamanki görüşmeyi sağlayanında dönemin CHP’li İstanbul Belediye başkanı Aytekin Kotil olduğunu.
6’lı Masa’dan ”Ölümü gösterip hastalığa razı etmek istediler” diyerek ayrılan Akşener’in tekrar buraya dönmesini sağlayan görüşmeyi yapanlarda 46 yıl önceki gibi CHP’ nin İstanbul BŞBB Ekrem İmamoğlu ve Ankara BŞBB Mansur Yavaş.
1977’DE 1. PARTİ OLMASINA RAĞMEN HÜKÜMET KURACAK ÇOĞUNLUĞA ULAŞAMAYAN CHP GENEL BAŞKANI ECEVİT AP HÜKÜMETİNİ YIKARAK GÜVENOYU ALABİLMEK İÇİN 11’LERE BAKANLIK VERİP PARTİLERİNDEN İSTİFA ETTİRDİ!!!
Mesleğimin 2.ylındaki gelişmeyi benim gibi dönemde gazetecilik ve siyaset yapanlarla birlikte o günleri yaşayanlarında hatırlayacakları gibi 1977 yapılan genel seçimlerinde çok partili demokrasiye geçilen 1950’den sonraki en yüksek oyu alan Bülent Ecevit yönetimindeki CHP %41,4 oy oranıyla çıkarttığı 213 milletvekilliğiyle seçimin 1.si olmasına rağmen hükümeti kuracak güvenoyu için gerekli olan 226 milletvekiline ulaşamamıştı.!
TBMM’sinden güvenoyu için gerekli olan 226 milletvekili sayısına ulaşamadığından hükümet kuramıyordu.
CHP’nin güvenoyu alabilecek sayıya ulaşabilmesi siyaset tarihimizin kara lekesi olan skandal gerçekleştirildi.
Bunun başarılması için İstanbul Belediye Başkanı Aytekin Kotil’in organizasyonuyla Ecevit belediyeye ait Florya’daki Güneş Motel’inde AP’li vekillerle görüştü.
O dönemi anlatan kaynaklarda verilen bilgilerde toplantıya katılan milletvekillerine Ecevit tarafından partilerinden önce istifa edip bağımsız olmaları, ardından ise CHP’ye geçmeleri karşılığında pazarlık yapıldı.
CHP lideri Ecevit’in görüştüğü Tuncay Mataracı, Şerafettin Elçi, Mete Tan, Hilmi İşgüzar, Orhan Alp, Hasan Korkut, Cemalettin İnkaya, Ali Rıza Septioğlu, Mehmet Oğuz Atalay, Enver Akova, Ahmet Karaaslan ve Güneş Öngüt partilerinden istifa ederek hükümetten desteklerini çektiler.
Bu vekilleri Ali Rıza Septioğlu ve AP’li Enver Akova ve Ahmet Karaaslan takip etti.
Ecevit’in bakanlık teklifini kabul etmeyen Oğuz Atalay’ın dışındaki eski AP’li 10 vekile bakanlık vererek Türkiye’de öncelikle petrol ve tüp gaz darlığı olmak üzer akla gelebilen tüm ana ihtiyaç malları kıtlığıyla boğuşulan 42. Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini kurdu.
İDDİA SAHİPLERİNİN İLK SORUSU MERAL AKŞENER’E NEYLE ÖLÜM GÖSTERİLİP SITMAYA RAZI EDİLMEK İSTENDİ?
Keşke önce “Bize ölüm gösterilip hastalığa razı olmamız istendiği için ayrıldık” diyen Meral hanım ile kurmay heyeti bu açıklamanın ardından milletin içine karışıp yapılanın kamuoyundaki karşılığını öğrenebilselerdi?!!!
Onların milletin içine karışıp ayrılma konusundaki milletin tavrını öğrenip öğrenmediklerini bilmiyorum fakat sürekli olarak insanlarımızla beraber olan meslektaşlarımızla birlikte hem ayrılma sonrası hem de İYİ partinin yeniden 6’lı masaya dönüşü konusundaki milletin görüşlerini bizzat kendilerini dinleyerek ve soru sorarak aldığımız cevaplarla öğrendik.
Öğrendiklerimizden ilki razı edilmek istenen hastalık Kılıçdaroğlu’nun adaylığını desteklemesi olması belli iken bunun için Meral hanıma ölüm nasıl ve ne ile gösterildi?
İkincisi ise Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dahilinde kendisiyle görüşmeye gelen Belediye başkanlarının yapılan 12 maddelik protokolün son maddesindeki” Madde 12. İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Sayın Cumhurbaşkanının uygun gördüğü zamanda ve tanımlanmış görevlerle Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanacaklardır.” şeklindeki muğlaklıkla Meral Akşener’in ısrarla üstünde durduğu İki BŞBB ’nın dan birinin ittifakın Cumhurbaşkanı adaylı olmaları isteği yerine getirilmediğine göre nasıl ve hangi vaatle masaya döndüğü de açıklamaya muhtaçtır.
Milletin 1977’dekinin tekerrürü konusundaki iddialarının en açık şekildeki açıklamalarla kamuoyunun aydınlatılması dileğiyle.
Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.