DOLAR 32,5709
EURO 34,9658
ALTIN 2.445,80
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 25°C
Az Bulutlu
Niğde
25°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 21°C

Niğde Ömer Halisdemir Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar’dan Engelliler Haftası Mesajı

Niğde Ömer Halisdemir Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar’dan Engelliler Haftası Mesajı
12.05.2021
410
A+
A-

Niğde Ömer Halisdemir Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar’dan Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektörümüz mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Her yıl Mayıs ayının ikinci haftasında, engelleri ortadan kaldırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede 10-16 Mayıs tarihleri arasında Engelliler Haftası kutlanmaktadır.

Özel ilgiye ve yardıma muhtaç kardeşlerimizi sadece bu hafta kapsamında değil, yaşamın her anında hatırlamak ve sevgi ile tüm engelleri aşmalarına yardımcı olmaya çalışmak son derece önemlidir. Çünkü biliyoruz ki en büyük engel sevgisizlikten, en büyük sorun ise engelliye engel olmaktan kaynaklanmaktadır.

Sosyal Devlet olma ilkesi gereğince devletimiz tarafından engelli bireylerimizin karşılaştıkları sorun ve zorlukları ortadan kaldırmak, sosyal hayatta daha fazla yer alabilmelerini ve geleceğe umutla bakabilmelerini sağlamak amacıyla bir çok çalışma yapılmaktadır. Bizler de bu dayanışma duygusu ile engelli vatandaşlarımızın toplum hayatıyla bütünleşebilmeleri için elimizden gelen çabayı tüm gücümüzle göstermeye çalışıyor ve özel eğitimi çağdaş eğitimin olmazsa olmaz bir parçası olarak görüyoruz.

Engelli kardeşlerimize daha rahat bir eğitim alanı sunmak ve her bireyi eğitim sürecine katmak amacıyla ”Engelli Dostu Kampüs” vizyonu ile yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde Üniversitemiz Tıp Fakültesi, Yükseköğretim Kurulu Engelsiz Üniversite Ödüllerinde, Mekanda Erişilebilirlik Ödülünü alarak turuncu bayrak sahibi oldu.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle Engelliler Haftası’nın toplumumuzda hassasiyetin artmasına, empati kurmamıza ve sevginin gücü ile tüm engellerin aşılmasına katkı sağlamasını umut ediyor, tüm engelli kardeşlerimize sağlık ve sıhhat diliyorum.”

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.