NİĞDE SON DAKİKA
NİĞDE ÖMERHALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİLER
1 MAYIS İDEOLOJİLERİN ÇARPIŞMA GÜNÜ DEĞİL! BAHAR VE EMEKÇİLERİN KARDEŞLİK BAYRAMIDIR!
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE BAŞHEKİMLİK DEVİR TESLİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ.
NİĞDE VALİSİ CAHİT ÇELİK’TEN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI
NİĞDE BELEDİYE BAŞKANI EMRAH ÖZDEMİR “A TAKIMINI” BELİRLEDİ
NİĞDE ÖMERHALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİNDE ‘‘BİYOTEKNOLOJİ YÜZYILINA DNA İLE BİR BAŞLANGIÇ’’ SÖYLEŞİSİ
BELEDİYECİLİKTE TEKNOLOJİK ATAK
ERDEMLERİMİZLE VARIZ (ERVA) SPOR OKULLARI
SANAYİ VE TURİZMİN DUAYENİNE SİYASET VE MEDYA DUAYENLERİNDEN VEFA!!!
12 AYIN TAMAMINDA ORUÇ TUTMA SEVABINA KAVUŞTURACAK İBADET “ŞEVVAL”
BAŞKAN ÖZDEMİR, YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINI AĞIRLADI
NİĞDE DAMIZLIK BİRLİĞİ’NİN SİLAJ BALYALARI TAHRİP EDİLDİ
YÖK NÖHÜ’DE “BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ” KURULMASINI UYGUN BULDU
NÖHÜ’YE TÜBİTAK 1001 “CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI ÖZEL ÇAĞRISI” PROJE DESTEĞİ
GERÇEK MİLLİ EGEMENLİK MİLLET İRADESİNİ PARTİ GENEL BAŞKANLARINDAN ALINMASINDA!!!
VALİ CAHİT ÇELİK’TEN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI
KUMBUZOĞLU BİLSEYDİ?
BOR’DA AK PARTİ’YE TAM DESTEK
AKSARAY’IN 5’İ TÜRKİYE’NİN İLK 5 İÇİNDE OLAN 18 SEÇİMDEKİ TAM DESTEĞİNE “KURU TEŞEKKÜR!”
DOLAR 32,4147
EURO 34,7678
ALTIN 2.419,29
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 20°C
Az Bulutlu
Niğde
20°C
Az Bulutlu
Per 17°C
Cum 18°C
Cts 13°C
Paz 12°C

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Oktay Yazgan, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde Düzenlenen Törenle Son Yolculuğuna Uğurlandı

28.06.2021
444
A+
A-

Üniversitemiz Kurucu Rektörü Prof. Dr. Oktay Yazgan son yolculuğuna uğurlandı. Prof. Dr. Oktay Yazgan için kurucusu olduğu Üniversitemizde bir tören düzenlendi.

Pandemi kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen törene, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Bor Belediye Başkanı Serkan Baran, Üniversitemiz personelleri, Prof. Dr. Oktay Yazgan’ın ailesi, çalışma arkadaşları ve öğrencileri olmak üzere çok sayıda kişi katıldı.

Törende konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, “Oktay Yazgan Hocamız dürüst, çalışkan, kararlı, insancıl ve yardımsever kişiliği ile üniversitemiz camiası tarafından her zaman hayırla yâd edilmektedir. Hocamızı tanıyan personellerimiz, onun devletine bağlılığını, milletine duyduğu sevgiyi, devletinin çıkarlarını her türlü şahsî çıkarların üstünde tutan onurlu davranışını ve örnek devlet adamlığını her zaman vurgulamışlardır. Hocamızın üniversitemizin kurulması sürecindeki gayreti asla unutulmayacaktır” diyerek, Prof. Dr. Oktay Yazgan’ın yaktığı meşalenin yurdun dört bir yanında gençlerin geleceğini aydınlatmaya devam edeceğini belirtti.

Kurucu Rektör Yazgan’ın diktiği çınar fidanının bu yıl 30 yaşına girdiğini belirten Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar sözlerine, “Prof. Dr. Oktay Yazgan hocamızın hatırasına yapılacak en büyük hizmetin yaktığı meşalenin ışığını daha da güçlendirmekten geçtiğinin bilincindeyiz. Bizler, hocamızın emanetine sahip çıkmaya devam edeceğiz ve aynı bilinçle bizden sonrakilere devredeceğiz” şeklinde devam ederek Prof. Dr. Oktay Yazgan’a Allah’tan rahmet, Niğde halkına, üniversite camiasına ve yakınlarına sabır ve metanet diledi.

Prof. Dr. Oktay Yazgan ile mesai arkadaşlığı yapmış olan Fen Edebiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Aydın Topçu törendeki açıklamalarında, “Prof. Dr. Oktay Yazgan, iyi bir bilim adamı, iyi bir aile babası ve örnek bir insandı. Kendi evlatları olarak gördüğü bizler ile gurur duyduğuna inanıyoruz. Devletimizin takdirini her zaman üstte tutmuş değerli bir insandı. Hepimizin başı sağolsun” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Oktay Yazgan’ın ailesi adına bir konuşma yapan Emekli Tümgeneral Ümit Şahintürk, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde karşılaştıkları manzaradan dolayı oldukça duygulandıklarını ifade ederek, “Prof. Dr. Oktay Yazgan ağabeyimiz ile ilgili çok güzel sözler

söylediniz. Bunlar bizim için büyük bir gurur kaynağıdır. Bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Üniversitemizdeki tören, yapılan Kur’an-ı Kerim Tilavetinin ardından sona ererken, Üniversitemiz Kurucu Rektörü Prof. Dr. Oktay Yazgan’ın cenazesi Niğde’nin Bor İlçesinde toprağa verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.