DOLAR 32,3212
EURO 35,0652
ALTIN 2.306,86
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 18°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 22°C
Pts 23°C

Niğde Kalesi ve Çevresi Koruma ve Yenileme Projesi Koruma Kurulundan Geçti

Niğde Kalesi ve Çevresi Koruma ve Yenileme Projesi Koruma Kurulundan Geçti
02.08.2021
581
A+
A-

Niğde’nin geleceği açısından hayati derecede önem taşıyan Kale ve Çevresi Koruma ve Yenileme Projesi Kayseri Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulundan geçti.

2023 yılında tamamlanması hedeflenen Kale Kentsel Koruma ve Yenileme Projesiyle ilgili resmi prosedürler Belediye Başkanı Emrah Özdemir’in gayretleri ile tek tek aşılıyor.

Sondaj çalışmalarına başlanan Kale ve Çevresi Koruma ve Yenileme Projesinde büyük bir aşama daha kaydedilerek proje Kayseri Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulundan geçti.

Başkan Özdemir; “Niğdemizin tarihi ve kültürel açıdan zenginliğini ve birikimini geleceğe taşıyacak ve şehrimizi turizm açısından önemli bir merkez haline getirecek olan Kale ve Çevresi Koruma ve Yenileme projemizin kültür varlıklarını koruma bölge kurulundan geçtiğini ve sondaj çalışmalarının başladığını tüm halkımıza müjdelemek istiyorum. İnşallah bu projeyi yüzümüzün akıyla başlayıp bitireceğiz. Çıktığımız bu yolda desteklerini esirgemeyen başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanımıza TOKİ Başkanımıza ve tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.