DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 20°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
20°C
Hafif Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 25°C
Sal 27°C

TRT Sanatçıları Halisdemir’in Kabrini Ziyaret Etti!

TRT Sanatçıları Halisdemir’in Kabrini Ziyaret Etti!
25.08.2021
509
A+
A-

TRT sanatçıları İmran Koç ve Selma Geçer, 15 Temmuz gecesi büyük bir kahramanlık gerçekleştiren şehit Piyade Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir’in Çukurkuyu beldesinde bulunan kabrini ve Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’ni ziyaret ettiler.

Piyade Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir’in şehit olmasının ardından “Şehit Olmuş Mehmedim” türküsünü besteleyen TRT sanatçısı İmran Koç, “Niğde’nin yetiştirdiği Ankara Cumhuriyet Baş Savcı Vekili Ahmet Altun aile dostumuz. Bizi Niğde’ye davet etti. Onun misafiri olarak geldiğimiz Niğde’de kahraman astsubay Ömer Halisdemir’in kabrini Selma Geçer ve Ankara Cumhuriyet Baş Savcı Vekili Ahmet Altun ile birlikte ziyaret ettik. Tarifi olmayan duygular içindeyim. 15 Temmuz gecesi ülkemizde yaşanan darbe girişiminin seyrini değiştiren, bu ülkenin birliği dirliği için kendi canını ortaya koyan bir kahramanın kabrini ziyaret etmek bizi çok duygulandırdı. Niğde’ye gelipte onun kabrini ziyaret etmemek mümkün değildi. Şehidimiz Ömer Halisdemir’in şahadetinin ardından ben kendisi için ‘Şehit Olmuş Mehmedim’ türküsünü bestelemiştim. Bu kahramanlara bizlerin ihtiyacı var. Böyle kahramanlar sayesinde bu ülkenin birliğini dirliğini kimse bozamaz. Hiçbir hainde bu ülkeye el uzatamaz. Bizlerde bu vatan için elimizden geleni yaparız.” dedi.

 

Kabir ziyaretinin ardından Niğde’nin tarihi yerlerini de gezen TRT sanatçıları İmran Koç ve Selma Geçer, “Niğde ülkemizin çok kıymetli şehirlerinden biridir. Niğde’nin çok güzel yerlerini gezdik. Çok güzel anılarımız oldu ve mutlu bir şekilde Niğde’den ayrılıyoruz. Niğde hem şehit Ömer Halsidemir’i ile hem de diğer tarihi mekânları ile mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir Anadolu şehri. Ben kendi adıma şunu söylemeliyim ki Niğde’nin tanıtımında bir TRT sanatçısı olarak her zaman seve seve katkıda bulunurum.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.