DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde °C
Niğde
°C
°C
°C
°C
°C

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun İl Toplantısı Yapıldı

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun İl Toplantısı Yapıldı
31.01.2022
616
A+
A-

Niğde’de İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2022 yılı ilk toplantısı Vali Yılmaz Şimşek başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonu’ndaki programda, Kovid-19 salgınının dünyada üretimin azalmasına neden olduğunu, bazı sektörlerde ise üretimin durma noktasına geldiğini söyleyen Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, ‘‘Türkiye’de iş gücü piyasasında salgının olumsuz etkilerini azaltmak ve işsizlik oranlarını kontrol altına alabilmek için çeşitli düzenlemelerin başarılıyla hayata geçirildiğini belirten Şimşek, “Ülkemiz, üretim kapasitesini sürekli artırarak pandemi sürecini fırsata çevirmiş, 2021 yılında 225 milyar dolar ihracat rekoru kırarak adeta bir üretim merkezi olma yolunda hızla ilerlemektedir. Bu olumlu hava ilimiz OSB’lerine de yandı. OSB’lerimiz farklı sektörlerden yeni yatırımları ilimize çekmeye devam etmektedir. İşsizliğin en aza indirilmesi üretimle mümkündür.” Dedi.

salgının üretimde ve istihdamda yarattığı olumsuz etkileri en aza indirebilmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkan’ının ivedilikle uygulanmaya başlandığına vurgu yapan Şimşek, ‘‘ Niğde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüz, kısa çalışma ödeneği, nakdi ücret desteği ve işsizlik ödeneğiyle yaklaşık 15 bin kişiye 97 milyon lira destek olmuştur. Ayrıca 1 Ocak-31 Aralık 2021 tarihleri arasında 4 bin 574 kişi özel sektörde işe yerleştirilmiş, işbaşı eğitim programları ve istihdam garantili mesleki eğitim kurslarıyla da1446 kişi meslek edinerek iş başı yapmıştır. Niğde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzün, ‘İmalat ve Sanayi Sektöründe İşbaşı Eğitim Programları’ ve ‘İstihdam Garantili Mesleki Eğitim Kurslarında hedefine oranla Türkiye ikincisi olduğunu memnuniyetle ifade etmek isterim. OSB’lerdeki nitelikli işgücü ihtiyacı konusunda çalışmaların planlanacağını aktaran Şimşek, bu konuda yapılması gerekenlerin değerlendirileceğini, talep edilen mesleki eğitim kurslarına karar verileceğini ve işsizliğin azaltılmasına yönelik faaliyetlerin değerlendirilecek.” diye konuştu.

 

(HABER: METİN CAN ÇELİK)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.