DOLAR 32,5940
EURO 34,8052
ALTIN 2.497,31
BIST 9.438,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 20°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
20°C
Hafif Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 25°C
Sal 27°C

Niğde Kent Konseyi çalışmalarına başladı

Niğde Kent Konseyi çalışmalarına başladı
09.02.2022
690
A+
A-

 

Niğde Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mutlu Başaran Öztürk ve yürütme kurul üyeleri Niğde Valisi Yılmaz Şimşek’i, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’i ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu’yu makamlarında ziyaret ettiler.

VALİ ŞİMŞEK: KENT KONSEYİNİ ÖNEMSİYORUZ

Geçtiğimiz hafta ilk olağan genel kurul toplantısında Niğde Kent Konseyi Başkanlığına seçilen Prof. Dr. Mutlu Başaran Öztürk ve kent konseyi yürütme kurulu üyeleri Niğde Valisi Yılmaz Şimşek’i ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Kent Konseylerinin bir kentin gelişiminde ve kalkınmasında önemli bir görev yaptığını belirterek, “Niğde ilimizde de eksikliğini hissettiğimiz kent konseyimizin kurulmasından dolayı son derece memnunuz. Kent konseyimiz yapacakları çalışmalarla Marka Kent olma yolunda ilerleyen Niğde’mizin gelişimine ve kalkınmasına üreteceği fikir ve projelerle büyük katkılar sunacağına inanıyorum. Kent Konseyimizin ilimize hayırlı olmasını temenni ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

ÖZDEMİR: BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ

Niğde Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Başaran Öztürk ve yürütme kurul üyelerini kabul eden Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, uzun bir aradan sonra kent konseyinin kurulmasının büyük önem taşıdığını belirterek, “Uzun bir aradan sonra Kent Konseyi’ni yeniden kurduk. Konsey, yerel yönetimler tarafından oluşturulması planlanan kent vizyonuna katkı sunan ve destek olan bir yapı. Kısacası ortak aklın buluşacağı bir platform. Bu kentin belediye başkanı olarak herkesin sesini çok önemsiyorum. Ama göremediklerimiz, eksikliklerimiz ve farkına varamadıklarımız olabilir, kent konseyi de sivil toplum ile yerel yönetim arasında bir köprü olacak inşallah. Kent konseyi ilimizin bugünü ve yarını için proje ve çözüm üretecektir. Kent konseyimizin ilimiz için başarılı çalışmalar yapacağına inanıyorum ve çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

KENT KONSEYİ’NDEN REKTÖR USLU’YA ZİYARET

Niğde Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Başaran Öztürk ve yürütme kurulu üyeleri Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu’yu ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Niğde’nin gelişimine ve tanıtımına katkı sağlayacak olan Niğde Kent Konseyinin oldukça faydalı işler yapacağına inandığını belirterek, sivil toplum ile yerel yönetim arasında bir köprü olması beklenen konseyin başkanlığını Prof. Dr. Mutlu Başaran Öztürk’ün yürütmesinin de üniversite için çok değerli olduğunu aktardı.

ÖZTÜRK: NİĞDE İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Niğde Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mutlu Başaran Öztürk, kent konseyinin oluşmasının ardından protokol ziyaretlerinde bulunduklarını belirterek, “Niğde Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyelerimizle birlikte Niğde Valisi Dr. Yılmaz Şimşek’i, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’i ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu’ya nezaket ziyaretinde bulunduk. İlgi ve nezaketleri için şahsım ve yürütme kurulu üyesi arkadaşlarım adına teşekkür ederim.

Niğde Kent Konseyi olarak ilimiz için güzel projeler üreteceğimize ve ilimizin gelişimine katkı sunacağımıza inanıyoruz. Çalışmalarımıza bu yönde başladık, inşallah önümüzdeki süreçte başarılı çalışmalara imza atacağız” şeklinde konuştu.

Ziyaret programına Niğde Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mutlu Başaran Öztürk, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri, Ali İlker Atabay, Alim Yeşil, Alpaslan Düzgün, Kemal Gençoğlu, Songül Çalışkan, Cevdet Eroğlu, Bahar Şahiner Öke, Bahtiyar Yamaner, Songül Çalışkan, Ogün Songur ve Serap Erelli katıldılar. (HABER: METİN CAN ÇELİK)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.