DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 24°C
Az Bulutlu
Niğde
24°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 20°C
Sal 18°C

“Sivil Toplumun Yükseköğretim Sistemine Aktif Katılımı” Çalıştayı Gerçekleştirildi

“Sivil Toplumun Yükseköğretim Sistemine Aktif Katılımı” Çalıştayı Gerçekleştirildi
18.02.2022
555
A+
A-

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin de paydaşları arasında yer aldığı “Sivil Toplumun Yükseköğretim Sistemine Aktif Katılımı” adlı çalıştay gerçekleştirildi.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezimizde gerçekleştirilen çalıştaya, Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Çalıştayda bir açılış konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, sivil toplum kuruluşlarının temel amacının topluma hizmet olduğunu ifade ederek başladığı konuşmasını, “Sivil toplum kuruluşlarımız ile başta bulunduğu bölgeye ve ülkemize artı değerler sağlamayı hedefleyen Üniversitemiz, gerçekleştirilen Sivil Toplumun Yükseköğretim Sistemine Aktif Katılımı projesinde topluma yararlı bir hizmet geliştirmek üzere önemli bir iş birliği yapmaktadır. Proje Döngüsü Yönetimi, Etkin Yönetişim, Ağ Yapıları ve Stratejik Planlama gibi konuların işlendiği eğitimler ile 107 STK temsilcisine ulaşılırken, proje kapsamında, STK’ların Yükseköğretim Sistemine katılımlarını araştırmak ve çözüm önerilerini ortaya koymak üzere 12 uzman akademisyenden oluşan 4 farklı çalışma grubu da oluşturulmuştur” diyerek sürdürdü.

Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu açıklamalarını, “Bugün burada bizleri bir araya getiren “Sivil Toplumun Yükseköğretim Sistemine Aktif Katılımı” adlı çalıştayımızın tüm paydaşlara hayırlı olmasını temenni ediyor, başarılı bir çalıştay diliyorum” sözleri ile sona erdirdi.

Yükseköğretim alanında faaliyet gösteren STK’ların kurumsal ve örgütsel kapasitelerinin artırılması, Yükseköğretimde karar alma süreçlerine dahil olmak için bir STK iş birliği modeli ve stratejileri geliştirmek, Yükseköğretime ve geleceğine daha aktif katılım için STK kapasitesinin geliştirilmesi gibi hedeflerin olduğu “Sivil Toplumun Yükseköğretim Sistemine Aktif Katılımı” çalıştayı yapılan sunumların ardından son buldu.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.