DOLAR 32,3395
EURO 35,0953
ALTIN 2.240,55
BIST 8.900,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 14°C
Az Bulutlu
Niğde
14°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 4°C
Cum 4°C
Cts 10°C

“Dijital Medya” Çalıştayı

“Dijital Medya” Çalıştayı
22.03.2022
671
A+
A-

İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD) ile CT Medya iş birliği ile Nevşehir’de dijital medya çalıştayı düzenleniyor. Çalıştayda dijital medyanın sorunları ve hazırlıkları devam eden dijital medya yasası enine boyuna ele alınacak.

TİGAD ile Kapadokya’nın dijital medya platformu CT Medya iş birliği ile “Dijital Medyada Dezenformasyon” konulu çalıştay düzenleniyor. Crowne Plaza Cappadocia Otel’de 23-24-25 Mart tarihleri arasında düzenlenecek çalıştaya TİGAD Nevşehir İl Temsilcisi Can Taşkın ev sahipliği yapılıyor.

Dijital medyanın enine boyuna ele alınacağı çalıştaya; TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Nevşehir milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe, Faruk Sarıaslan, İletişim Başkanlığı Daire Başkanı Gökhan Yücel, RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanı Murat Ellialtı, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet SAVRAN  başta olmak üzere Türkiye’nin en büyük haber portalları ve dijital platformlarının yöneticileri, akademisyenler ve gazeteciler katılıyor. Çalıştay kapsamında TİGAD İl Temsilcileri Toplantısı da yapılacak.

“Dijital medyanın sorunları kangren olmak üzere”
TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel, dijital medyadaki dezenformasyonun ilk kez bu ölçekte bir çalıştayda ele alınacağını vurguladı. “Dijital medyanın sorunları kangren olmak üzere.” diyen Geçgel, şunları ifade etti: “Türkiye’de dijital medyanın çok büyük sorunlar var. Hem çalışanların hem yöneticilerin yıllardır süren bir mağduriyeti söz konusu. TİGAD olarak kurulduğumuz günden bu yana bu sorunları dile getiriyoruz. Dijital medya yasasının çıkması için yasa taslağı önerileri hazırladık ve bu önerilerimizi de içeren yasa taslağı TBMM Dijital Mecralar Komisyonunda halen görüşülüyor. Hemen her siyasi partiye sorunlarımızı ilettik. Hepsinden çözüm için söz aldık.”

Geçgel, “Dijital mecraların sorularını ve bu mecralardaki dezenformasyonu ele alacağımız çalıştay, bu konuda ilk ciddi adım olacak. Bu çalıştayı çok önemsiyoruz. Böylece meslektaşlarımızın sorunlarının çözümüne bir adım daha yaklaşacağız.” dedi. TİGAD Genel Başkanı, ayrıca, çalıştayın organizasyonunda öncülük yapan TİGAD İl Temsilcisi Can Taşkın’a ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.