DOLAR 32,3835
EURO 35,0525
ALTIN 2.326,19
BIST 9.098,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 23°C
Açık
Niğde
23°C
Açık
Cts 24°C
Paz 22°C
Pts 23°C
Sal 23°C

Pazarda Kilogram Yerine Gram Satışları Başladı

Pazarda Kilogram Yerine Gram Satışları Başladı
04.04.2022
308
A+
A-

 

Pazarda Fiyatlar Vatandaşların Cebini Yakıyor

Niğde’de kurulan Pazartesi halk pazarlarında sebze ve meyve fiyatları cep yakıyor.

Pazartesi günleri Şahinali Mahallesinde kurulan halk pazarında vatandaşlar özellikle sebze fiyatlarının çok yüksek olduğundan yakındı.

Pazarda 30 TL’ye satılan biber ve patlıcan vatandaşların cebini yaktı.

Ramazan ayına girmeden önce biraz yoğunluk olduğunu belirten pazar esnafı bu günlerde müşterinin azaldığını ve sebze hallerinde ürün bulunmadığından pahalılığın düşmediğini vurgulayarak zaman zaman vatandaşlardan da tepki aldıklarını dile getirdi.

Pazarda artık kilogram fiyatlarının değil gram fiyatlarının yazdığı da gözlerden kaçmazken, pazarda satılan karpuzlar ise ikiye bölük olarak satışa sunuluyordu.

Kilogram fiyatı yerine,  gram fiyatlarını yazmaya başlayan esnaf yakın zamanda 100 gram 250 gram gibi yazılar yazmaya başlayacağız. Vatandaşlar artık eskisi gibi 2 kilo 3 kilo alım yapamıyor.

Halk pazarında diğer sebze fiyatlarında ise, Marul tane 15 TL, Patlıcan 30, Biber 30 TL, Kabak 10 TL, Domates 20 TL, Karalahana, Lahana, Havuç, Pırasa, Turp, 5 TL olarak satışa sunuldu.

(Haber: Metin Can Çelik)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.