DOLAR 32,3835
EURO 35,0525
ALTIN 2.326,19
BIST 9.098,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 23°C
Açık
Niğde
23°C
Açık
Cts 24°C
Paz 22°C
Pts 23°C
Sal 23°C

‘‘Projem KOP İle Hayat Buluyor” Yarışması Tanıtım Toplantısı Düzenlendi

‘‘Projem KOP İle Hayat Buluyor” Yarışması Tanıtım Toplantısı Düzenlendi
10.04.2022
283
A+
A-

 

KOP (Konya Ovası Projesi) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca “Projem KOP ile Hayat Buluyor” proje yarışması düzenleniyor.

Niğde’de 500 lise öğrencisinin katılacağı proje yarışmasında tüm projeler incelemeye alınacak. Dereceye giremeyen tüm öğrencilere de mansiyon ödülü verilecek.

 

Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda düzenlenen etkinliğe Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, çeşitli kurum müdürleri KOP İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin ile KOP İdaresi görevli ekibi, çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

“KOP 225 PROJEYE 179 MİLYON DESTEK VERDİ”

Düzenlen tanıtım toplantısında konuşan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, “KOP Başkanımız ilimize gerçekten önem veriyor. Bugüne kadar şöyle bir baktım tarım, hayvancılık, sulama, eğitim, kültür, kapalı suluma sistemlerine kadar birçok konuda destek sağladılar. 225 projemize toplam 179 milyon lira katkı sağlanmış. Ben KOP Başkanımıza ve ekibine şahsım ve ilimiz adına teşekkür ediyorum. Bu desteklerin devamını bekliyoruz. Gençlerimiz ilimiz, ülkemiz hatta dünyanın genel problemleri ile ilgili projeler üretecekler. Projeleriniz KOP İdaresi Başkanlığınca da desteklenecek. Gençler olarak sizler de yönetim süreçlerine katılmış oluyorsunuz. Şehrin sorunlarına çözüm üretmiş oluyorsunuz. Küresel ısınma, iklim değişikliği gibi önemli sorunlara çözüm bulunması adına önemli konu başlıkları var. İnşallah siz öğrenciler bu projelere kafa yoracaksınız, bizler de sizlere destek olacağız.” Dedi.

 

“PROJE GENÇLERDEN DESTEK BİZDEN”

 

Projem KOP İle Hayat Buluyor” proje yarışmasında konu başlıkları, iklim değişikliği, suyun etkin kullanımı, çevre bilinci ve sıfır atık, yenilenebilir enerji, akıllı tarım, kırsal kalkınma, genç istihdamı, eğitimde değişim ve inovasyon ve kültürel miras olarak başlıkları belirledik. 9 ana başlık içerisinde gençlerimizin proje yapmasını bekleyeceğiz diyen KOP İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin ise şu ifadelere yer verdi:‘‘ Öğrencilerimizin projelerini değerlendirmeye alacağız. Tabi bir sıralama olacak. Ama katılan toplam 500 öğrencilerimize de mutlaka bir mansiyon ödülü vereceğiz. Sevgili gençler boş yok sizler proje hazırlayın. İnşallah biz sizleri desteklemeye devam edeceğiz.” Diye konuştu.

 

“DAHA ÖNCE DE DESTEK ALDIK, BAŞKAN VE EKİBİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar ise şunları söyledi;”2016’dan beri KOP Okuyor kapsamında il ve ilçelerimizde kütüphaneler ve atölyeler yapıldı. Bunlar hem öğretmen hem öğrencilerimizin hizmetine sunulmaya devam ediyor. Tüm lise öğrencilerimizi buraya davet ettik. Ben bu konuda öğrencilerimizin ilimizin ihtiyacı olan projelerini hazırlamalarını istiyor ve diliyorum. Bu güne kadar ilimizde çok projeler üretildi. Yine aynı şekilde KOP İdaremize çok sayıda proje ile katılacağımıza inanıyorum. KOP İdaresi başkanımız ve ekibine teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.