DOLAR 32,3698
EURO 35,0047
ALTIN 2.326,10
BIST 9.092,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 22°C
Açık
Niğde
22°C
Açık
Cts 24°C
Paz 22°C
Pts 23°C
Sal 23°C

“TÜNELDE IŞIK GÖRÜLDÜ”

“TÜNELDE IŞIK GÖRÜLDÜ”
15.04.2022
613
A+
A-

Hatay’ın son yıllardaki en önemli yatırımları arasında gösterilen Reyhanlı Barajı’na saniyede 50 m³ su sağlayacak Karasu Regülatörü ve Derivasyon Kanalı Yapımı İnşaatı işi kapsamında bulunan 1373 m uzunluğundaki Kırıkhan T1 tüneli inşaatında ışık görüldü.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman bölge çiftçisine hayat verecek çalışmaları yerinde takip etti. Tüneli bir uçtan bir uca yürüdü.

Tahtaköprü Barajından Reyhanlı Barajına su takviyesi sağlamak amacıyla sürdürülen Kırıkhan Karasu Kanalında incelemelerde bulunan Milletvekili Hüseyin Yayman, çizmeleri giydi ve su altındaki tüneli baştan sona yürüdü. Yayman’a DSİ Şube Müdürü Fatih Mıyman, Kırıkhan ilçe başkanı Ömer Erdal Çelik, muhtarlar, Çiftçiler ve köylüler eşlik etti.

ÇİFTÇİNİN YÜZÜ GÜLECEK
Tahtaköprü Barajının 9 metre yükseltilmesi ve Manzelet Barajındak takviyeyi sağlayacak kanalların tamamlanması ardından, son yıllarda kuraklığa karşın bölgenin büyük bölümünde sulama suyu sıkıntısı ortadan kalktı.

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, bölgenin diğer hayati projesi Tahtaköprü – Reyhanlı Barajı arasındaki takviyeyi sağlayacak T1 tünelindeki çalışmalarda ışığın görüldüğünü ve tünelin açıldığı müjdesini verdi.

*KIRIKHAN KARASU KANALINDA 2023’TE SU AKACAK *
AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Tahtaköprü ile Reyhanlı Barajı arasındaki takviye kanalında 2 tünelin yer aldığını belirtti. T1 tünelinin 1373 metre uzunlukta olduğunu, buradaki çalışmalarda ışığın görüldüğünü söyledi.

DSİ yetkilileriyle birlikte T1 tünelini boydan boya yürüyen Yayman, tünelin içinden şu açıklamayı yaptı “Reyhanlı Barajına su getirecek olan 37 km uzunluğundaki dev betonarme kanal hızla ilerliyor. Bu kanalda iki adet tünel var. Tünelin biri bitti. Diğeri bitmek üzere. Çalışmalar hızla ilerliyor. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Bölgemiz için hayati önem taşıyan Çalışmalarda yüzde 64 seviyeye gelindi. 2023 yılı içinde Kanaldan su akması hedeflenmektedir’ dedi.

T2 TÜNELİNDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Hatay’ın son yıllardaki en önemli yatırımları arasında gösterilen Reyhanlı Barajı’na saniyede 50 m³ suyun derive edilmesini sağlayacak olan Kırıkhan Karasu Regülatörü ve Derivasyon Kanalı Yapımı İnşaatı işi kapsamında ikinci tünel T2’de ise çalışmalar hızla devam ediyor.

2029 m uzunluğunda olacak olan T2 Tüneli ve 37 km kanal tamamlandığında Kırıkhan, Reyhanlı ve Kumlu bölgeleri tarım arazilerinin sulama sorunu kalmayacak.

ONLAR KONUŞUR AK PARTİ YAPAR
Komisyon başkanı Hüseyin Yayman, hafta sonu mesaisini tamamen bu konuya ayırarak AK Partinin işinin hizmet üretmek, halkın yaşamını kolaylaştırmak olduğuna dikkat çektiği konuşmasını şöyle devam ettirdi Hatay genelinde, baraj ve gölet yapım çalışmaları yoğun şekilde sürmektedir. Su petrolden daha değerlidir ve ilerde su savaşları olacaktır. Bizim o zamana hazır olmamız gerekiyor” Dedi

Yıllardır beklenen yatırımlar İçin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımıza, DSİ Genel müdürümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.