DOLAR 32,3391
EURO 35,1222
ALTIN 2.236,22
BIST 8.731,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 14°C
Az Bulutlu
Niğde
14°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 4°C
Cum 5°C
Cts 10°C

Doç. Dr. Alper Gürbüz’e TÜBA-GEBİP Ödülü

Doç. Dr. Alper Gürbüz’e TÜBA-GEBİP Ödülü
15.11.2022
166
A+
A-

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. Alper Gürbüz 2001 yılından bu yana doğa, mühendislik, sağlık bilimleri ile sosyal bilimler alanlarında çalışan üstün başarılı genç bilim insanlarını, bilimsel çalışmalarını Türkiye’de sürdürmelerini, kendi çalışma gruplarını oluşturmalarını ve Türkiye kaynaklı uluslararası düzeyde nitelikli proje ve yayınlarını ödüllendirme ve teşvik etmek amacıyla verilen TÜBA (Türkiye Bilimler Akademisi) -GEBİP (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı) ödülüne layık görüldü.
Doktora derecesini almış ve Türkiye’de çalışan veya Türkiye’de çalışma kararını vermiş, 39 yaşını doldurmamış genç bilim insanlarının başvuruları arasından yapılan değerlendirmeyle ödüle layık görülen akademisyen Doç. Dr. Alper Gürbüz, ödülünü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek törenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alacak.
TÜBA’nın her yıl üstün başarılı genç bilim insanlarını teşvik etmek üzere verdiği ödüle layık görülen Doç. Dr. Alper Gürbüzhocamızı tebrik eden Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, “Ülkemizin değerli genç akademisyenlerinin böyle kıymetli teşvikler ile desteklenmesi ve onların çalışmalarını daha iyi şartlarda sürdürebilmeleri için oldukça değerli. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak bilimsel çalışmalara olan desteğimizi artırarak sürdürmekte kararlıyız. Üstün başarılı genç bilim insanı ödülüne layık görülen Doç. Dr. Alper Gürbüz hocamıza gelecek çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.
TÜBA-GEBİP Ödülünü 21 farklı üniversite ve kurumdan 34 üstün başarılı genç bilim insanı kazanırken bu sayıyla birlikte şimdiye kadar TÜBA-GEBİP Ödülü kazanan bilim insanı sayısı da 610’a yükselmiş oldu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.