DOLAR 32,3387
EURO 35,1254
ALTIN 2.236,43
BIST 8.742,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 14°C
Az Bulutlu
Niğde
14°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 4°C
Cum 5°C
Cts 10°C

“Gelecek gençlerindir. Gençlerde Öğretmenin eseridir”

“Gelecek gençlerindir. Gençlerde Öğretmenin eseridir”
23.11.2022
158
A+
A-

Niğde Valisi Mustafa KOÇ, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Koç mesajında şu ifadelere yer verdi: Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mekteplerinin açılışı ve Başöğretmenliğe seçilmesinin kabul tarihi olan 24 Kasım 1928 günü, 1981 yılından bugüne Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

Toplumlara ışık tutan Öğretmenlerimiz, o toplumun eğitim ve gelişmişlik düzeyinin göstergesi olmuşlardır. Bilgiyi üreterek o bilgiyle genç beyinleri yoğuran öğretmenlerimiz, dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insanlar olmuşlardır.

Ailemizden sonra bizlere hayatı öğreten, ülkemizin doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine her köşesinde büyük bir özveriyle çalışan, sadece okumayı ve yazmayı değil, ruh güzelliğimizi de ortaya çıkaran, sevgisini ve şefkatini esirgemeyen, tüm öğrencilerini kendi evladı gibi bağrına basan Kıymetli Öğretmenlerimiz, hepimizin gönlünde taht kurmuşlardır.

Bilindiği üzere; topluma hizmet eden her meslek kutsal ancak, Öğretmenlik mesleği her meslek mensubunu yetiştirdiği için ayrı bir kutsallık taşımaktadır. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te “Dünyanın her tarafında öğretmenler, İnsan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır, toplumun en büyük düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı öğretmendir. Öğretmen geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusudur. Gelecek gençlerindir. Gençlerde Öğretmenin eseridir.” sözü ile öğretmenlik mesleğinin önemini en güzel şekilde ifade etmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu ve Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm öğretmelerimizi rahmetle anıyor, halen çalışmakta olan veya emekliye ayrılmış tüm Öğretmenlerimize sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimle saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.