DOLAR 32,3351
EURO 35,1893
ALTIN 2.248,01
BIST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 14°C
Az Bulutlu
Niğde
14°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 5°C
Cum 6°C
Cts 9°C

Belediye’den Horanta Yaşam Merkezi

Belediye’den Horanta Yaşam Merkezi
29.11.2022
344
A+
A-

Niğde Belediyesi, kente değer katan projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.  Geçtiğimiz hafta , Kayabaşı Mevkiinde açılışı gerçekleştirilen Horanta Yaşam Merkezi, yoğun ilgi görüyor. Alt katında kadınların spor yapabileceği bir salonun da olduğu Kayabaşı Yokuşundaki Yaşam Merkezi her gün dolup taşıyor.

FARKLI TASARIM, MODERN MİMARI…

Modern mimarisi, engelli asansörü, yapay şelalesi, farklı tasarım ve çizgileri ile şehir estetiğine önemli bir güzellik katan Horanta Yaşam Merkezi’nde, Kadın Kooperatiflerince Niğde’ye has ürünlerle üretilen tatlı, pasta, börek ve kurabiyeler ile yine çoğunluğu Niğde’ye ait markalardan oluşan soğuk ve içecekler sunuluyor.

ŞEHİR ESTETİĞİNE KATKI

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, daha önce farklı projelerde gündeme gelse de sadece merdivenlerden oluşan bir geçit olarak kalan Kayabaşı Yokuşu’ndaki bu bölgeyi, kısa süre içinde kent estetiğine de farklı bir boyut kazandıran modern bir Yaşam Merkezi haline getirdiklerini belirtti.

NİĞDERYE HAS ÜRÜNLER

Yaşam Merkezi’nin içinde “Horanta” adını verdikleri bir kafeterya ile yine kadınların bireysel sporlarını yapabilecekleri bir spor salonunu hizmete açtıklarını ifade eden Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Niğde’ye hakim bir tepede, aileleriyle, eşleriyle, çocuklarıyla eğlenceli vakit geçirmek isteyen vatandaşlarımıza burada sıcak ve soğuk içeceklerin sunumu yapılabiliyor. Ayrıca Kadın Kooperatiflerimiz tarafından hazırlanan pasta, börek, kurabiye ve tatlılar da burada satışa sunuluyor.

Böylelikle hem vatandaşlarımız modern bir ortamda kafeterya hizmeti alabiliyor hem de ürettikleri yiyecek ve içecekleri burada satışa sunan Kadın Kooperatifi üyelerimizin de ev ekonomilerine katkı sağlanmış oluyor” dedi.

KADINLARA YÖNELİK SPOR MERKEZİ

Horanta Yaşam Merkezi’nin alt katını ise kadınların spor yapabilmelerine olanak sağladıklarıfitness salonu ve diğer bireysel salon sporlarının yapılabileceği bir alan haline getirdiklerini vurgulayan Başkan Özdemir,  “Kadınlarımıza yönelik çok sayıda projeyi hayata geçirdik ve yeni projelerle kadınlarımıza hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Ayrıca kadınlarımızı bu tür projeler ile desteklemeye, onların sosyal ve kültürel faaliyetlerini yapabilecekleri alanlar kazandırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

NEDEN “HORANTA” ?

Belediye Başkanı Emrah Özdemir, ayrıca, “Aynı çatı altında yaşayan, aynı yemeği yiyen, kalabalık, çekirdek aile” ve “Kardeş gibi yakın olan dostlar” gibi anlamlara sahip olan “Horanta” ismini verdikleri Yaşam Merkezi’nin Niğde’ye hayırlı olmasını da diledi.

Horanta Yaşam Merkezi, Kayabaşı Mahallesi’nde ‘merdivenli yol’ olarak da bilinen Kayabaşı Yokuşu’nda, 12 Kasım 2022 tarihinde düzenlenen törenle açılmıştı.

Açılış törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Niğde Valisi Mustafa Koç, Milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin, Belediye Başkanı Emrah Özdemir, dünyaca ünlü gastronomi şefleri, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katılmıştı.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.