DOLAR 32,5185
EURO 34,7901
ALTIN 2.419,81
BIST 9.757,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 29°C
Az Bulutlu
Niğde
29°C
Az Bulutlu
Çar 28°C
Per 26°C
Cum 24°C
Cts 25°C

NÖHÜ’den GreenMetric Sıralamasında Büyük Yükseliş

NÖHÜ’den GreenMetric Sıralamasında Büyük Yükseliş
17.12.2022
139
A+
A-

Universitas Indonesia (Endonezya Üniversitesi) tarafından üniversite ve toplumların küresel iklim değişikliğine dikkatini çekmek ve enerji, su tasarrufu, atık geri dönüşümü ve çevre bilinci konularında farkındalık yaratmak için oluşturulan, “2021 GreenMetric Dünya Üniversiteleri Sıralaması”nda geçen yıl 621. sırada yer alan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ), gerçekleştirdiği yeşil odaklı ve sürdürülebilir doğa dostu uygulamaları ile bu yıl bu sıralamada 179 basamak birden yükselerek 442. Sırada yer aldı ve büyük bir yükselişe imza attı.
Avrupa’da sıralamasında ise 179. sırada yer Üniversite Türkiye sıralamasında da 46. sırada yer alarak, Yerleşim ve Altyapı, Enerji ve İklim Değişikliği, Atık, Su, Ulaşım ve Eğitim ve Araştırma konularında Üniversitelerin değerlendirilerek sıralandığı “Greenmetric Dünya Üniversiteleri Sıralaması”nda, yerleşkelerde su kullanımının dikkate alındığı “Su” kategorisinde, kampüs ortamı ve altyapının değerlendirildiği “Yerleşim ve Altyapı” kategorisinde, üniversitelerin enerji kullanımı ve iklim değişikliği konularına gösterdiği ilgiyi ifade eden “Enerji ve İklim Değişikliği” alanında, sürdürülebilirlik konularının incelendiği “Eğitim ve Araştırma” alanında, kampüslerdeki ulaşım sistemlerinin incelendiği “Ulaşım” alanında ve atık arıtma ve geri dönüşüm faaliyetlerinin dikkate alındığı “Atık” alanında toplamda 4850 başarı puanı eektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, Üniversitemizin yeşil doğaya önemli katkılar sunan çalışmalar yürüttüğünü ifade ederek bu çalışmaların açıklanan son veriler ile de desteklendiğini ve bu verilerin kendilerini oldukça motive ettiğini belirtti. Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak bir sonraki hedeflerinin de daha üst sıralarda yer alarak yeşile değer katan çalışmalarının tüm coğrafyalarda farkındalık oluşturacak bir düzeye gelmek olduğunu söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.