DOLAR 32,3833
EURO 35,0293
ALTIN 2.326,93
BIST 9.139,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 22°C
Açık
Niğde
22°C
Açık
Cts 24°C
Paz 22°C
Pts 23°C
Sal 24°C

VEFA GÖSTERENLE!, GÖSTERMEYEN DÜNYA İLE AHİRET’TE KARŞILIĞINI ALIR!!!

23.12.2022
316
A+
A-

Yüce Kitabımız Kuranı Kerimin Zilzilal Suresinde Mevla’mız mealen” Kim ki Zerre Kadar Sevap işlerse bunun, kim ki! Zerre kadar günah işlerse bunun karşılığını görecektir.” diye buyuruyor.
Yine Rabbimiz ahde vefa ile ilgili olarak Yüce kitabında;
ALLAH(C.C.) İLE HABİBİ PEYGAMBERİMİZ HZ. MUHAMMED(S.A.V) AHDE VEFAYI EMREDİYOR!!!
“Onların çoğunda ahde vefa diye bir şey görmedik. Tam aksine, onların çoğunun büyük günahları açıktan ve çekinmeden işleyen yoldan çıkmış kimseler olduğunu gördük. (A’râf Suresi 102. Ayet)
Öyleyse, Allah’a verdiğiniz sözü, karşılığında ne alsanız az düşecek bir bedele satmayın. Eğer bilirseniz, ancak Allah katında ahde vefâya verilecek mükâfat sizin için daha hayırlıdır( Nahl Suresi 95. Ayet) diye buyuruyor.
HZ MUHAMMED(S.A.V.) EFENDİMİZ”AHDE VEFA GÖSTERMEYENİN İSE DİNİ YOKTUR”
Nebiler, Nebisi Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.) ise “Allah’ın Peygamberi (s.a.v.) bize hutbe verdiği zaman mutlaka şöyle buyururdu: ‘Emanete riayet etmeyenin imanı yoktur; ahde vefa göstermeyenin ise dini yoktur.’” (İbn Hanbel, III, 134)” diye buyuruyor.
Mevla’mızın ve Peygamberinin bu emirlerinin gereğinin ilimizin tüm atanmış ve seçilmişleriyle Meslek Odaları ve STK yetkililerinin ve Medya mensuplarının şu anki bulundukları kendilerine ve bakmakla yükümlü olduklarının geçimlerini sağlayan makamlarını yarın Ervah Kabristanlığında anacaklarımızın direk ve dolaylı çabalarıyla oluştuğunu bilmeleri.
Bu bilinçle de ilimizin Mülkiyelisinden Mahallisine ve Vekiline kadar tüm atanmış ve seçilmişleriyle Meslek Odaları ve STK’ yetkilileri ve medyanın da bu günlerine borçlu oldukları kişilere ahde vefanın gereğini yaparak anma programına gelerek kendilerinin de vefatlarından sonra ölünün diriden beklediği şey olan duaya kavuşmayı peşinen sağlamaları, aksinden ise kaçınmaları.
Yapılacak programda anılacakların ruhlarının şad mekanlarının cennet olmasını, korktuklarından emin, umduklarına nail olmasını ve bu 28 yıldır aralıksız süren ahde vefanın ülkemizin tüm vilayetlerine verecek ilhamla 80 ilinde tamamında hizmet edenlerin ahde vefanın gereği anılmalarını Mevla’mızın kendilerine bahşetmesini niyaz ediyorum.
Cumamız mübarek olsun. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

(*) Bu günkü yazımda yer verdiğim Ayeti Kerimeler ile Hadisi Şerifihttps://www.kuranvemeali.com/ahde-vefa-ile-ilgili-ayetler ve https://www.islamveihsan.com/ahde-vefa-ile-ilgili-hadisler.htmldan aldım emeği geçenlerden Cenab-ı Mevla’mızın razı olmasını diliyorum. Ali Genç

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.