DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 18°C
Açık
Niğde
18°C
Açık
Paz 20°C
Pts 25°C
Sal 28°C
Çar 26°C

“Niğde dönüşüyor, gelişiyor ve güzelleşiyor”

“Niğde dönüşüyor, gelişiyor ve güzelleşiyor”
27.12.2022
168
A+
A-

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, şehrin çehresini değiştirecek vizyon projelerini hayata geçirmeye devam ettiklerini söyledi. Niğde’yi dönüştürerek geliştirmeyi ve daha da güzelleştirmeyi amaç edindiklerini anlatan Başkan Özdemir, bu hedefler doğrultusunda başlattıkları devasa projelerin hız kesmeden devam ettiğini belirtti.

 Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Belediyesi’nin 2022 yılı faaliyetlerini değerlendirdiği açıklamasında, önümüzdeki birkaç yıl içinde kentin adeta baştan sona yenileneceğini ifade etti.

Göreve geldikleri 2019 yılından bu yana hayal bile edilemeyen pek çok projeyi hayata geçirip, devasa projelerin de startını verdiklerini ifade eden Başkan Özdemir, Niğde Belediyesi’nin kente kazandırdığı hizmetlerin her yıl katlanarak arttığına dikkat çekti.

ŞEFFAF BELEDİYECİLİK

Göreve geldikleri ilk günden itibaren ‘şeffaf belediyecilik’ anlayışından asla ödün vermediklerini söyleyen Başkan Özdemir, önceki yıllarda olduğu gibi 2022 yılında da belediye meclis toplantıları ve ihalelerin canlı olarak yayınladıklarını, imarla ilgili bilgilerin de belediyenin dijital platformlarında yer almaya devam ettiğini vurguladı.

HEM HİZMET ÜRETTİK HEM BORÇ ÖDEDİK

Önceki yıllarda olduğu gibi 2022 yılında da mali disiplinden asla taviz vermediklerini ifade eden Belediye Başkanı Emrah Özdemir, bu süre içinde hem borç ödeyip hem de sayısız projeyi hayat geçirdiklerini ifade etti.

Göreve geldiklerinde 50 milyon lira civarında olan Niğde Belediyesi’nin yıllık bütçesini 2022 yılında 450 milyon liraya çıkardıklarını anımsatan Başkan Özdemir, 2019’dan 2022 yılına kadar ödedikleri borç miktarının ise 140 milyon liradan fazla olduğuna işaret etti.

100 YILIN PROJESİ

Niğde’de tarihe altın harflerle yazılacak projeleri başlattıklarını söyleyen Belediye Başkanı Emrah Özdemir, bunlardan birinin “Niğde Kalesi ve Çevresi Koruma ve Yenileme Projesi”, diğerinin ise Eski Sanayi Sitesi Kentsel Dönüyüm ve Gelişim Projesi olduğunu belirtti.

“Niğde Kalesi ve Çevresi Koruma ve Yenileme Projesi” kapsamında Niğde Kalesi ve etrafındaki metruk binaların yıkıldığını, tarihi yapıların ise yenilenerek korunacağını belirten Başkan Özdemir, bu alanda 2022 yılında yoğun tempo verdikleri projeye 2023 yılında da devam edeceklerini söyledi. Başkan Özdemir, şehrin çehresini değiştirecek projenin, Niğde’yi turizmde hak ettiği noktaya taşıyacağını da vurguladı.

SANAYİ SİTESİ DÖNÜŞÜM PROJESİ

Sanayi Sitesi’nde başlattıklarıEski Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında, 10 hektarlık alandaki 347 parselde dönüşüm ve gelişim sağlanacağını anlatan Başkan Özdemir, bu bölgede boşaltılan dükkanların yıkımının devam ettiğini, hak sahiplerinin Hıdırlık mevkiinde inşa ettikleri yeni ve modern dükkanlara taşındığını hatırlattı.

Başkan Özdemir, Eski Sanayi Sitesi’nin bulunduğu alanın Niğde’nin cazibe merkezi haline geleceğine de dikkat çekerek, “Önümüzdeki yıl ilkbaharda burada yeni projenin temellerini atacağız. Şehrimizin soysal yönden önemli bir ihtiyacını karşılayacak olan bu bölgeyi sinema, kültür merkezi, yürüyüş, spor ve alışveriş alanlarının olduğu bir cazibe merkezi haline dönüştüreceğiz. Burası Niğde’nin en değerli bölgesi olacak” diye konuştu.

MİLLET BAHÇESİ

Başkan Özdemir, Niğde’de devam eden iki etaplı önemli projelerden birinin de Kayardı Millet Bahçesi Projesi olduğuna işaret etti. Yaklaşık 50 milyon liraya mal olacak olan proje kapsamında 420 dekar alanın Millet Bahçesine dönüştürülmeye devam ettiğini belirten Başkan Özdemir, burada  antik tiyatro, tenis kortu, basketbol sahası, kamelyalar, cami, otopark, yürüyüş ve bisiklet yollarının yer alacağını kaydetti.

YOLLAR, KAVŞAKLAR, BULVARLAR…

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, yaklaşık 50 yıldır gündemde olan ve yapılamayan demiryolu üst geçitlerini de kendi dönemlerinde yapmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Başkan Özdemir, DİTAŞ Kavşağına, İl Özel İdaresi önüne ve Devlet Bahçeli bulvarına yaptıkları üst geçitlerin, ulaşımda önemli bir rahatlamaya olanak sağladığını bu kavşaklarda zaman zaman meydana gelen yaralamalı ve ölümlü kazaların azaldığını anlattı.

Hastane yolu olarak bilinen eski Fertek Yolunun yeniden düzenlendiğini, Aydınlık Caddesi’nde ve Postane Sokakta cadde iyileştirme projesi kapsamında binaların tek renge boyanarak tabelaların tek tip yapıldığını bu caddelerde aydınlatma direklerinin modernize edilerek elektrik hatlarının yer altına alındığını hatırlatan Başkan Özdemir, Hastane Caddesi’nin ve Hastane kavşağının da yeniden düzenlendiğini belirtti.

Niğde Bor yoluna paralel olarak yapılan 30 metre genişliğindeki bulvarda çalışmaların devam ettiğine değinen Başkan Özdemir, şehrin dört bir yanında yeni bulvarlar açtıklarını, cadde ve sokaklarda asfaltlama ve kilitli parke taşı döşeme çalışmalarının yaz boyunca devam ettiğini vurguladı. Amas yolunda ve Eski Kayabaşı Mahallesinde 18 metre genişliğinde 2 bulvar açtıklarını, son üç yıl içinde 270 kilometre asfalt serimi gerçekleştirdiklerini ifade etti.

ARITMA TESİSİ

Belediye Başkanı Emrah Özdemir 180 milyon liraya kal olan ve günümüz değeri ile yaklaşık 500 milyon lirayı bulan Akkaya Barajı Modern İleri Biyolojik Arıtma Tesisini yapmak ve tamamladıklarını, barajın yaydığı pis koku ve çevre kirliliğini önleyen proje kapsamında buradan elektrik enerjisi giderinin de yine buraya yaptırdıkları güneş enerjisi santrali ile sağlandığını ifade etti. Başkan Özdemir, günlük ortalama 40 bin-45 bin metreküp su arıtıldığını, Temmuz-Ağustos ayından itibaren kullanılmaya başlayan GES sayesinde yaklaşık 2500 MW elektrik üretildiğini vurguladı.

TIBBI ATIK STERİLİZASYON TESİSİ

Niğde Belediyesi, çevre yatırımlarına aralıksız sürdürdüklerini söyleyen Belediye Başkanı EmrahÖzdemir, ayda 35 ton tıbbı atık işleme kapasitesine sahip olan Tıbbı Atık Sterilizasyon Tesisini hizmete sunduklarını, 1. Sınıf Atık Geliştirme Merkezi’nin yapımının da tamamladığını anlattı.

 

SCADA SİSTEMİ

Tasarruf Paylaşım Modeli ile hayata geçirdikleri Scada sistemiyle, kuyudan musluğa kadar takip edilen içme suyunda kayıp kaçak oranının büyük ölçüde azaldığını söyleyen Başkan Özdemir, bu sayede milyonlarca lira tasarruf sağlandığını belirtti.

MODERN EKMEK FABRİKASI

Organize Sanayi Bölgesine açtıkları Modern Ekmek Fabrikasında, ekmekle birlikte glütensiz ürünler ve yöresel ürünler üretildiğini ifade eden Başkan Özdemir, 16ayrı satış noktasında halka uygun fiyatla ekmek ulaştırılırken bu noktalarda engelli ve kadın bireylere iş imkanı sağlandığını açıkladı.

MESİRE ALANLARI

Gebere Barajı ve Mandilmos Mesire alanlarını halkımızın hizmetine sunmuş olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Başkan Özdemir bu yıl 12 adet yeni çocuk parkı yaptıklarını, 50 bin metrekare yeşil alan ürettiklerini ve 12 bin adet fidan diktiklerini söyledi. 11 adet çocuk parkının oyun gruplarının ise değiştirildiğini ifade etti.

 

KÖY TERMİNALI, GENÇLİK MERKEZİ, NİKAH SALONU…

Modern köy terminali, modern nikah salonu ve gençlik merkezi, temizlik işleri müdürlüğüne yeni hizmet binası, 1. Sınıf atık getirme merkezi, yeni kokoreç satış noktalarını da bu yıl içinde hizmete sunduklarını anımsatan Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Belediyesinde kiralık araç devrine son vererek 74 yeni aracı Niğde Belediyesi’nin araç parkına kazandırdıklarını ifade etti.

KÜTÜPHANELER VE KADIN EMEK PAZARI

Kadınlarımızın el emeği ürünleri ile yöresel ürünlerin uygun şartlarda alıcılarla buluşturulacağı Kadın Emek Pazarını, belediye binamızın altında hizmete açıldığını hatırlatan Başkan Özdemir, Belediye binasının önünde gençlerin 24 saat hizmet alabileceği Merkez Kütüphanenin temelini attıklarını, 2023 yılı içinde ise 5 yeni kütüphaneyi Niğde’ye kazandıracaklarını açıkladı.

 

YENİ SPOR SAHALARI

Buçakçayır mevkiine 2 yeni spor sahası, eski arıtma tesisinin yerine de İç Anadolu Bölgesinin en büyük spor merkezinin yapımı için çalışma başlattıklarını belirten Belediye Başkanı Emrah Özdemir, 2 mahalleye halı saha yapıldığını, boş bulunan alanlara semt sahaları yapmaya devam edeceklerini açıkladı.

GASTRONOMİ EVİ VE YAŞAM MERKEZİ

Kayabaşı Yokuşunda Horanta Yaşam Merkezini ve kadınların spor yapabilmelerine olanak sağlayan Horanta Spor Merkezi’ni hizmete sunduklarını söyleyen Başkan Özdemir, Niğde’yi gastronomi merkezi haline getirecek Tabal Gastronomi Evinin açılışını da kısa süre içinde yapacaklarını anlattı.

HAYVAN HASTANESİ

2022 Yılı içerisinde 2500 Sahipsiz hayvanın kısırlaştırılıp 4000 civarı hayvan tedavi edildiğini söyleyen Başkan Özdemir, “Yıllık ortalama 100 ton Kedi-Köpek maması Sahipsiz Hayvanlar için tedarik edildi. 2022 Yılında Modern ve tüm ihtiyaçları cevap veren bir ameliyathane kuruldu. Sahipsiz Hayvanların eğitilmesi ve bakım şartlarının iyileştirilmesi için STK üyeleri ve Üniversite öğrencilerinin de katılacağı bir eğitim programı düzenlendi.100’e yakın Sahipsiz Hayvan 2022 yılında yuva bulmuştur.7/24 hizmet vermekte olan Bakımevimiz 2 Veteriner Hekim 1 Veteriner Teknikeri ile hizmet vermektedir” şeklinde konuştu.

SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÇIĞIR AÇTIK

Sosyal ve kültürel belediyecilik hizmetlerini de en iyi şekilde yerine getirmenin gayreti içinde olduklarını söyleyen Başkan Özdemir, “Kimsesizlerin kimsesi olmayı amaç edinen Niğde Belediyesi, ihtilaç sahiplerinin yanında olmayı sürdürüyor. Yaşlı, kimsesiz ve bakıma muhtaçların her türlü ihtiyaçları belediyemiz tarafından karşılanıyor. İhtiyaç sahibi ailelerin öğrenci olan çocuklarının eğitim ihtiyaçlarını da karşılıyoruz. Geçen yıl 23 bine yakın gıda kolisi yardımı yaptık. 1500 öğrenciye kırtasiye yardımı, 500 aileye odun ve kömür yardımı, eşya ve yol yardımları yaptık. 1200 aileye yeni doğan bebekleri için yeni doğan çantası hediye ettik. 698 yaşlımıza evde bakım hizmeti, ev temizliği vi diğer hizmetlerini yapıyoruz. 67 aileye günlük 3 çeşit sıcak yemek ulaştırıyoruz” dedi.

FESTİVALLERE DEVAM

Düzenledikleri Elma festivali sayesinde hem Niğde’nin hem de Niğde elmasının tanıtımını yaptıklarını söyleyen Başkan Özdemir, festivalleri geleneksel hale getireceklerini de belirterek, “Kentimizi festivaller ve kültür şehri haline getirmek için yaptığımız girişimlerden olumlu sonuçlar alıyoruz. Bu kapsamında düzenlediğimiz konserler, festivaller, sergiler, tiyatro gösterileri gibi faaliyetleri da aralıksız sürdürüyoruz” diye konuştu.

DURMAK YOK

Başkan Özdemir, 2019 yılından bu yana Belediyenin tüm birimlerinin gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürdüğünü, 2022 yılında da önemli projelerin hayata geçirildiğini söyleyen Başkan Özdemir, “2022 yılında Niğde Belediyesi olarak sunduğumuz hizmetlerden sadece bir kaçını burada açıklayabildik. Saymakla bitmeyecek proje ve hizmetlerimiz yeni yılda da devam edecek. Hizmet kervanımız 2023 yılında ve sonraki yıllarda da devam edecek. Tarihi, doğal güzellikleriyle bilinen kentimizi ekonomik, sosyal ve kültürel olarak da geliştirmek için başlattığımız çalışmalarımıza bundan sonraki yıllarda da ağırlık vereceğiz ve güzel Niğde’mizi daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu vesileyle bu hizmetlerin halkımıza sunulmasında bizlere desteğini esirgemeyen Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bakanlarımıza, bürokratlarımıza milletvekillerimize, valimize, teşkilatlarımıza, Belediye Meclis üyelerimize, Başkan Yardımcılarımıza, birim müdürlerimize, tüm personelimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hizmetlerimizin sunumu sırasında zaman zaman meydana gelebilen aksamaları büyük bir olgunlukla karşılayan, gösterdikleri yakın ilgi ve alaka nedeniyle yeni proje ve hizmetler konusunda bizleri motive eden Niğdeli hemşehrilerime de şahsım ve belediyemiz adına şükranlarımı sunuyorum. Yeni yılın ülkemize, ilimize huzur, esenlik ve mutluluk getirmesi dileğimle, tüm hemşehrilerimizin yeni yılını kutluyor, saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.