DOLAR 32,5939
EURO 34,7885
ALTIN 2.416,65
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 29°C
Az Bulutlu
Niğde
29°C
Az Bulutlu
Çar 28°C
Per 25°C
Cum 25°C
Cts 26°C

Öğrenci yurdunda Çök –Kapan-Tutun Tatbikatı

Öğrenci yurdunda Çök –Kapan-Tutun Tatbikatı
15.11.2022
168
A+
A-

Düzce Depreminin yıldönümünde tüm Türkiye ile birlikte Niğde’de de Çök-Kapan-Hayata Tutun Deprem Anı tatbikatı, Niğde Ertuğrul Gazi Öğrenci Yurdunda Protokol üyeleri ve öğrencilerin  katılımıyla gerçekleştirildi.

Niğde Valisi Mustafa Koç, tatbikat sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Bir deprem olduğu zaman herkesin ilk sorduğu soru. Nerede bu devlet diyordu. Allah’a şükür ki biz yaşadığımız bütün afetlerde milletimizle beraber bir bütün olarak anında müdahale ederek, artık nerede bu devletten? Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin. Allah devletimizden razı olsun dualarını almaya başladık” dedi.

Vali Koç, “Allah memleketimizi, milletimizi, devletimizi her türlü afetten, depremden korusun. duasıyla biz sözlerimize başlayalım. Malumunuz olduğu üzere bizim ülkemiz hep deprem kuşağında olması dolayısıyla gündemde o var. Ama bunun yanında birçok afetle karşılaşabiliyoruz. Bu noktada İçişleri Bakanlığımız, AFAD başkanlığımız diğer kamu kurumlarıyla, sivil toplum örgütleriyle, yani milletimizin bütünüyle beraber bu afetlerde oluşabilecek riskleri, yıkımları, en aza indirebilmek adına hem kendi kurumları açısından gerekli planlamalar efendime söyleyeyim koordinasyon çalışmaları yapılıyor. Bunun yanında da tabii ki bütün vatandaşlarımızı etkileyecek olduğu için. Biz yaptığımız bu planlamaları, politikaları hayata geçirip bir farkındalık oluşturmak, hem kendimizi test etmek hem de vatandaşlarımızı deprem anında, afet anında ve sonrasında nasıl davranması gerektiği konusunda il bir bilinç oluşturmak, bilgi oluşturmak amaçlı geçtiğimiz yıl eğitim yılıydı. Bu yıl da yaptığımız eğitimleri uygulama, tatbikat olarak gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz aylar, bunu biz resmi kurumlarda yaptık. Devletimizin resmi kurumlarında, sitelerde yaptık, apartmanlarda yaptık. Bugün de tüm Türkiye genelinde az önce şahit olduğumuz gibi Sayın Cumhurbaşkanımızın, İçişleri Bakanımızın  katılımlarıyla ki bugün 12 Kasım,12 Kasım 1999 yılında Düzce’de bir deprem yaşamıştık. Bu vesileyle orada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Tüm Türkiye’de olduğu gibi biz de şu anda Niğde ilimizde bütün herkes olduğu yerde çök-kapan-tutun deprem anı ve tahliye tatbikatı olarak bir tatbikat gerçekleştirdik. Dilerim Allah bu memlekete, bu devlete afet yaşatmasın“ dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.