DOLAR 32,9449
EURO 35,7631
ALTIN 2.529,53
BIST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde °C
Niğde
°C
°C
°C
°C
°C

VEKİL UZKURT NİĞDE İÇİN KOLLARINI SIVADI

VEKİL UZKURT NİĞDE İÇİN KOLLARINI SIVADI
30.05.2024
278
A+
A-

Niğde’nin bir evladı ve iline âşık AK Parti Niğde Milletvekili aynı zamanda TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Sözcüsü Cevahir UZKURT, 12 aylık Milletvekilliği sürecinde Niğde’miz için yoğun mesai ile Bürokratik ve akademik tecrübelerini siyaset ile harmanlayarak, siyaset üstü bir çizgide yapmış olduğu gerçekleşen ya da onayları alınıp yatırım programına giren ödenekleri tahsis edilen Sanayi ve istihdamdan bilim ve teknolojiye sağlıktan tarım ve hayvancılığa kadar birçok alanda proje ve yatırımları tek tek sıraladı.

1-Niğde Merkeze 3 Milyon m2 alana kurulacak yeni bir Organize Sanayi Bölgesi genişleme alanının kararını aldırmış bulunmaktayız. Bu Organize sanayi bölgesi içerinde 80 tane fabrika kurulacak bunun için 1 milyar dolarlık yatırım yapılacak ve bu fabrikalarda yaklaşık 6500 kişi çalışıp toplamda 25 bin kişiye yakın insanımıza ekonomik ve sosyal bir katma değer sağlamış olacağız.

2- Bor ilçemizde 4 milyon üç yüz bin bin m2 alana kurulacak Yeni bir Organize sanayi bölgesi alanı projesini onaylatmış bulunmaktayız. Bor ilçemize kurulacak organize sanayi bölgesinde 90 tane fabrika kurulacak bu fabrikalar için 250 Milyon dolarlık bir yatırım öngörülüyor fabrikalarda yaklaşık 6 bin kişinin üzerinde istihdam sağlanacak ve yaklaşık 20 Bin vatandaşımız bu yatırımdan istifade etmiş olacak.

3-Yine Bor ilçemize 550 iş yerinin olacağı yeni bir sanayi sitesinin projesinde başlatmış bulunmaktayız.

4- Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi bünyesinde 2. Bir teknoparkın onayını ve ödeneğini almış bulunmaktayız. Niğde’mizin Bilim ve teknoloji kapasitesine önemli katkılar sunacak 4400 m2 kapalı alana sahip olacak bu teknoloji bölgesinde 60 tane ar ge birimi ve toplamda 150 adet teknoloji firmasının yer alması beklenmektedir. Burada yapılacak ARGE ve teknoloji geliştirme faaliyetlerinden 1 buçuk milyarlık katma değer üretilecek ve yaklaşık 300 nitelikli ARGE personeli istihdam edilecektir.

5-İki ilçemizin (Çamardı ve Ulukışla ) Bir beldemizin (Bozköy)Merkeze bağlı iki mahallemizin doğalgaza kavuşması için onayları alınıp gerekli çalışmaları başlatılmış olup iki beldemizde de tamamını doğalgaza kavuşturmak içi EPDK’dan onayları almış bulunmaktayız.(Bahçeli ve Kemerhisar)

6-Allah kimseyi düşürmesin her ne kadar sempatik bir şey olmadığına inanmakla birlikte İlimize yeni bir L tipi kapalı ceza infaz kurumunun yapım kararının Bakanlığımızca onaylandığının haberini eklemek isterim.422 bin 352 m2 alana inşa edilecek bu cezaevinin çevre illerdeki istihdam ve ekonomik anlamda olumlu yansımalarının ilimizde de gerçekleşmesi beklenmektedir.

7-Ulukışla Güney göleti Ulukışla Tekne çukur göleti Çamardı Beyazkışlakçı göleti ve Orhaniye – Kavlaktepe göleti olmak üzere 4 tane büyük gölet 2024 yatırım planına alınmış olup bu yıl ihaleleri yapılıp inşaatlarına başlanacaktır.

8. 2023 yılında ise Merkez Tepeköy Ulukışla emirler Ulukışla göleti Ulukışla darboğaz merkez Değirmenli Çamardı Yeniköy merkez Yıldıztepe merkez bağlama kasabasının göletleri ihale edilmiş yapım işleri başlamıştır. Bu projelerin bedeli yaklaşık 350 milyon TL dir.

9-Ayrıca 2024 yılı yatırım planına alınan çiftlik Sultan pınarı göleti ve sulama sistemi, merkez elmalı, merkez Tepeköy, Ulukışla emirler ve Ulukışla göletlerinin sulama sistemleri 2024 yılı yatırım programına alınmıştır.

10-Tarımsal projelere Kırsal kalkınma destek programı kapsamında 92 proje, Bireysel sulama destekleri kapsamında 1111 projeye yaklaşık 650 Milyon tl ödemenin yapılmasını sağlamış bulunmaktayız.

11-Niğde İl Özel İdaremizce yaklaşık 670 km asfalt, 120 Bin m2 kilitli parke, Su ve kanalizasyon alanında 20 proje, Ges alanında 3 proje, 11 adet tarımsal sulama projesi toplamda 481 Milyon 450 Bin TL lik yatırım yapılmasını sağlamış bulunmaktayız.

12-2023 yılında sağlık alanında Hastane ve Aile sağlığı merkezleri olmak üzere toplam proje tutarı 2 milyar 229 milyon TL lik yatırım yapılmış olup, yatırım kapsamında 2 proje tamamlanmış 5 proje ise yapımı halen devam etmektedir. .2024 yılı içerisinde de Çamardı devlet hastanesi ve sağlık kompleksi ihalesi yapılıp inşaatına başlanacaktır.

13-Niğde’mizdeki stadımızın tamamlanması ve bazı ilçe ve beldelerimize yeni spor salonları yapılması konusunda ilgili bakanlığımızla görüşerek projelerimizin gerçekleştirilmesi için gerekli yatırım sözünü aldık.

YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR

“Bu yatırımların ilimize gelmesini sağlayan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞANA ‘a Sayın Bakanlarımıza ve ilgili kurumlarımıza sonsuz şükranlarımızı arz ediyoruz.

Bir taraftan İlimiz için bu projelerin hayata geçmesine dönük gerekli girişimlerde bulunup sıkı takibini yapıyoruz. Diğer taraftan da İlimizin her köşesini karış karış gezerek vatandaşlarımızın taleplerini ve şikâyetlerini dinliyor onlarla dertleşiyoruz. Böylece sizlerin bize verdiği emaneti taşımak, güveninizi boşa çıkarmamak ve sizlere layık olmak için var gücümüzle çalışıyoruz.

Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyerek yeni proje ve yatırımların İlimize kazandırmak ve İlimizi daha ileriye taşımak için ne gerekiyorsa yapacağımıza söz veriyoruz.

Niğde’mize yapılan hizmetlerin artarak devam etmesi, Türkiye genelinde özel bir konuma gelmesi için daha da sıkı çalışacağımızı ve yeni projelerle karşınıza çıkacağımızı siz değerli hemşerilerimizle paylaşmak istiyor, hepinize saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum” Dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.